ТУРСКА КРЕНУЛА У НАПАД: Нападнута сиријска војка, погођено више од 100 циљева

TURSKA KRENULA U NAPAD: Napadnuta sirijska vojka, pogođeno više od 100 ciljeva

10 februara 2020

Turska vojska napala je 101 metu Oružanih snaga Sirije nakon napada na svoje osmatračnice u Idlibu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Turske.

Između ostalog, pogođen je i sirijski helikopter.

„Prema preliminarnim inromacijama, gađano je 115 ciljeva sirijske vojske. Likvidiran je 101 vojnik sirijskih vladinih snaga. Uništena su tri tenka, a jedan helikopter je oboren. Operacija se nastavlja“, ističe se u saopštenju Ministarstva.

Ranije je televizija NTV prenela je da je pet turskih vojnika poginulo, a da je još toliko ranjeno nakon napada na njihovu osmatračnicu u Idlibu.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan sazvao je vanredni sastanak sa ministrom odbrane Hulusijem Akarom.

KOMENTARI3 komentara

  1. Miraš says:

    Turčini lukavo i podlo izbacuju svoju lažljivu propagandu. Stvarno baš je teško biti turski vojnik u Siriji: pomažeš džihadistima a zatim te ubiju Asadove snage. Ovo se dešava u sklopu pokušaja teroristićke grupe HTŠ da ponovo osvoji važan saobraćajni čvor i mesto Sarakib i druge delove puta M5, a Turska vojska im u tome pomaže. Erdogan ne podnosi i ne prihvata najnovija napredovanja snaga SAA u Idlibu, a snage SAA sasvim regularno preuzimaju svoju državnu teritoriju. Turska nezakonito šalje svoje trupe u susednu sirijsku pokrajinu Idlib, formira tamo svoje posmatračke punktove bez koordinacije sa Rusijom, ali i gomila značajne vojne snage i napada položaje snaga SAA.

  2. Slobodanka says:

    Turska čak očekuje pomoć NATO-a oko zaštite svojih "nevinih" vojnih snaga u Idlibu. Zapravo Turska ubacuje svoje snage u sirijski Idlib sa otimačkim namerama, pa time provocira i Rusiju i NATO. Zasad se Turska po ovom pitanju samo stalno konsultuje sa NATO-om, a dosad nisu uputili poziv NATO-u za pomoć. Dalje eskalacije sukoba Turska-Sirija i njeni saveznici će biti i štagod da će se dalje dešavati, ne verujem da će se NATO upustiti u takvu avanturu. S druge strane eventualno neodazivanje NATO-a daje Turskoj neposredan razlog da napusti NATO alijansu. Naslućujem takav zaplet.

  3. Kulak says:

    U Siriji godinama postoji nekoliko istina.Šta kažu NAŠI?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *