ТУРСКА ЉУТА НА АМЕРИКУ: Амбасадор хитно позван на разговор! ПОЧЕО ПРЉАВИ СУКОБ

TURSKA LJUTA NA AMERIKU: Ambasador hitno pozvan na razgovor! POČEO PRLJAVI SUKOB

30 oktobra 2019

Ministarstvo inostranih poslova Turske pozvalo je na razgovor ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Ankari Dejvida Saterfilda zbog sinoćnjeg usvajanja nacrta rezolucije u donjem domu Kongresa o priznanju genocida nad Jermenima, javlja „Anadolija“.

Američkom ambasadoru u Ankari bio je prenet i službeni stav i kritika Turske o sinoć usvojenoj rezoluciji.Turska je odbacila i deo rezolucije Donjeg doma Kongresa, koji se odnosi na uvođenje sankcija Turskoj zbog antiterorističke operacije „Izvor mira“ na severoistoku Sirije.

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je rezoluciju kojom se zvanično priznaje da je masovno ubistvo Jermena pre jednog veka, koje je počinilo Otomansko carstvo, bilo genocid, što je Turska osudila.

Donji dom Kongresa, u kojem većinu imaju demokrate, usvojio je sa 405 glasova za i 11 protiv rezoluciju u kojoj se ističe da je ubistvo 1,5 miliona Jermena u današnjoj Turskoj od 1915. do 1923. godine genocid.

KOMENTARI3 komentara

  1. Djoka Brica says:

    I Srbija da prizna genocid nad Jermenima.

  2. milorad2 says:

    A čemu sad to. Do sad su ćutali svi o tome,samim tim je bespredmetno.Osuda za genocid je principijelan stav i nije pogodna za dnevnu politiku.TADA kad je počinjen genocid je treblo to osuditi ali koga briga za jermene,oni su kao i mi za zapad nešto bolji od insekata.Optuživati SADA tursku državu za ono što je počinio ludi sultan sa još ludjim podanicima (kurdi su masovno učestvovali u klanju jermena) je u najmanju ruku besmisleno.Sve u svemu jermeni neće imti nikakve koristi od ove VEOMA ZAKASNELE reakcije bastiona slobode i pravde i posle svega je jasno da neverovatno inteligentni i pošteni amerikanci koji su konačno posle 150 god SHVATILI da je to bio genocid ustvari pokušavaju da izazovu sukob i probleme turcima ali sada sa jermenima.Turci će platiti taj genocid jer sada na jermenskoj zemlji žive masovno namnoženi kurdi koji traže svoja prava jer su u ime sultana pobili par miliona jermena.Tako vam je to kad živite i imate istoriju istočnjačke despotije,ali turska danas nije despotija ma koliko se neki trudili da prikažu stvari kao takve.posle spoljnog napada i pokušaj državnog udara malo koa država ne bi završila u produženom vnrednom stanju ili čak u vojnoj upravi, ali turska nije u vanrednom stanju i u njij nije došla vojna hunta ponovo na valst,što se za USA ne može reći.:)Čak i jedna istinita tvrdnja istorijskih činjenica i sasvim legitimna osuda brutalnosti iz prošlosti kada dolazi iz usta američke vlade i administracije ima zadah truleži i ZLA.Trebali bi da posete zubara pre nego što otvore usta da sude nekome:)

  3. teoretičar says:

    Jermeni izjavljuju da je po sirijskim pustinjama gde su Turci imali logore za Jermene, pobijeno ili ostavljeno da ugine 1500000 Jermena. Turci tvrde da su utamanili 300000 Jermenskih partizana a i oni sami su stradali u genocidu I Svetskog rata i imaju isto toliko pobijenog naroda i da je to takođe genocid, a neka Komisija Belosvetska je izjavila da su Turci zaista izvršili genocid nad Jermenima i da broj jermenskih žrtava prelazi 1000000 pobijenih ili uginulih Jermena po logorima u pustinjama Sirije. Genocid nad Srbima još nije zastareo pa se i ne pokreće. Mada su svi današnji muslimani ustvari genocid nad Srbima, pa još 500000 Srba koje su Turci pobili u nekoliko vekova, pa još 2 miliona Srba pobijeenih u prošlom veku od strane Austrijanca, Hrvata, Albanaca, muslimana, Amerikanaca, Britanaca i Nemaca, pa još 5 miliona iseljenih Srba u zadnjih 200 godina, pa ovovekovno iseljavanje Srba u Ameriku, Holandiju i Nemačku...Danas bi bilo brat bratu 20 miliona Srba na našim prostorima da nas ne desetkuju već vekovima. Sadašlji vek će nam izgleda biti uvod u kraj ako ne i sam kraj. Zato kažem da ako iskrsne bilo kakva šansa, treba uskočiti u šarage Američke lokomotive. Nije popularno, nije rodoljubivo ali je brate korisno. Jebeš Ruse. Brane nas vekovima kao i Jermene a Srbi pali na predsmrtni minimum. Nemo više da nas branite a ako baš oćete, daj vamo 10 nuklearki, 100 Suhoja, 200 kompleta S400, 1000 tenkova i 100000 tona municije i volećemo vas do kraja Sveta i nazad ako treba. I daćemo vam izlaz na Jadran kroz sred Srbije. A ako nećete, uskačemo u meričke šarage pa možda i preživimo. Jesi me čuo Vučiću? I nemo da seeeš više nego vodi tamo gde imamo bar male šanse da zaustavimo armagedon koji nam Zapad i Turska, zajedno sa Kurdima smešta neprekidno. Srbi su predugo bili žrtveni rodoljubi i uzaludnio saveznici da bi nastavili istim putem. Taj put je završen. Nigde ne vodi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *