ТУРСКА НА ИВИЦИ ГРАЂАНСКОГ РАТА! Почињу протести и сукоб две Турске!

TURSKA NA IVICI GRAĐANSKOG RATA! Počinju protesti i sukob dve Turske!

17 aprila 2017

Rezultati današnjeg referenduma o izmeni Ustava Turske „najavljuju veliki period nestabilnosti”, komentariše vodeći grčki list, konzervativni „Katimerini”.

„Ono što se računa jeste da je predsednik Tajip Redžep Erdogan pobedio i da će moći da vlada pomoću novog, autarkičnog predsedničkog sistema”, navodi večeras atinski list na svom sajtu.

Međutim, piše dalje, “ne mogu se ignorisati mala razlika u glasovima (za i protiv izmene Ustava), prigovori opozicije i poraz koji je Erdogan pretrpeo u velikim gradovima”.

„Već samo pogled na mapu rasporeda glasova jasno pokazuje dve Turske – jednu primorsku, velikih urbanih centara i Kurda, i drugu u kojoj je sva ostala zemlja”.

Turska „za megalomaniju Sultana nema sigurnosnog ventila”, smatra grčki list.

Optimisti se nadaju da Erdoganova tek marginalna prevaga na referendumu „može uticati da on bude umeren i razuman”, ali “nedavna zbivanja bi trebalo da su uverila sve da ga svaki nepovoljan dogadjaj gura u sve autarkičniju vladavinu, a mnogo puta i u paranoju”, piše u komentaru.

„Evropski i američki zvaničnici su hteli njegovu čistu pobedu, ne zato što im je simpatičan, ili što se s njim lako sporazumevaju, nego jer strahuju od destabilizacije Turske, medjutim to će, kako sve ukazuje, biti glavni scenario narednih godina”, zaključuje komentator „Katimerinija”.

KOMENTARI6 komentara

 1. Ojde se says:

  E ako de...

 2. Beli Orao says:

  Da Bog da se tresla do raspadanja!!! ( Pozitivan u tom slučaju ishod : NATO nije više tu , turski radikalizam slabi , Konstantinopolj postaje pravoslavni ,Grčkoj se vraća njeno ,Kurdi dobijaju državu , Jermeniji sve vraćaju njene teritorije ,Turska postaje mala i nejačka, Sirija stabilnija a Alija balija gubi tlo pod nogama i Bosnu preuzimaju Srbi i oslobađaju od balija i džihad protjeruju sa Balkana ,Šiptari pakuju za Albaniju ! Zdravi bili pa videli. !!!!

 3. Bane says:

  Ko hoće veće izgubi iz vreće.

 4. Slavko says:

  Nažalost Turska nestabilnost je povezana i sa nama na balkanu ,ako tamo krene puće i ovde jer oni drže konce od šiptar i naših lokalnih muslimana .Zbog toga su i bili umešani šiptari u puč jer su smatrali da Erdogan nije toliko ekstreman i brz po njihovom pitanju.

 5. Slavko says:

  A nama ovde u Srbiji nikad pameti , kao prvo nemamo nacionalni interes niti imamo na čelu elitu koja bi mogla da nešto promeni .Nažalost mi imamo dosta jugoslovena bivši visoki oficira koi su radili i rade protiv Srpskih interesa ,a takodje njihova deca plus ove marionete od političara koi se trude da na sve načine opljačkaju i unište Srpsko biće .A šiptari i bivša naša braća koja su pod islamom samo služe da po potrebi zapale ove prostore .Voleo bi da mladi naraštaji muslimana iz Bosne i Srbije shvate da su oni mi isto biće samo druge vere koju im niko normalan nebi osporavao i da bilo je puno zla ali dokle više nemojte biti izmanipulisani sa tamo nekim arapima iz Saudiske koi realno sa vama nemaju ništa slično a vera ko vera nijedna nije vredna ubijanja drugih ljudi !

 6. Jaooo says:

  Ma da se vratimo mi boginji Sorboni , Iliji , Sorbonu i zaboravimo sve ove religije na ovamo , otkad smo prešli na hrišćanstvo totalno smo pukli , a u turskoj ima barem 7 miliona Srba , tako da će pre biti da će da se stvori neka Srbija tamo ako Bog da

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *