Turska: Od početka protesta samoubilo se šest policajaca

Turska: Od početka protesta samoubilo se šest policajaca

10 juna 2013

Turska _ ProtestOtkad su počeli masovni protesti u Turskoj, samoubilo se 6 policajaca. Razlog su možda uslovi u kojima su primorani da rade. Prema rečima šefa policijskog sindikata Faruka Sezera, policajci rade u najtežim uslovima.

Oni koji su došli u glavni grad iz drugh gradova moraju da spavaju napolju, po klupama i na kartonskim kutijama. Rade danonoćno, napadaju ih demonstranti, hrane se lošom hranom.

„Brutalnost koju policajci ispoljavaju prema demonstrantima odraz je brutalnosti sa kojom su i sami suočeni“, rekao je Sezer. Većina turskih medija i dalje izbegava da izveštava o onom što se događa na ulicama širom zemlje.

Iako je za sada potvrđeno da su tokom protesta poginule četiri osobe, nevladine organizacije i aktivisti tvrde da je broj poginulih mnogo veći te da se pokušava zataškati istina o nasilju na protestima.

Protesti u Turskoj počeli su 28. maja u Istanbulu i prvobitno su bili podstaknuti planovima za gradnju poslovnog kompleksa i uklanjanje javnog parka. Oni su potom prerasli u antivladine proteste i zahvatili i druge gradove širom zemlje.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *