ТУРСКА ОПТУЖИЛА СРБИЈУ: Ваши снајперисти ратују за Курде!

ТУРСКА ОПТУЖИЛА СРБИЈУ: Ваши снајперисти ратују за Курде!

31 јануара 2016

B63Lu5jIIAANxIxАмбасада Србије у Анкари реаговала је на наводе објављене у неколико турских медија да Радничка партија Курдистана (ПКК) користи српске плаћенике снајперисте у својим нападима на југоистоку Турске, пренео је данас турски лист Дејли Сабах.

Наиме прича је објављена на порталу LiveLeak, да су турске безбедносне снаге у граду Циризе једног убили, а другог српског снајперисту заробили. Више детаља би наводно требало бити познато после саслушања и да ли су њих запослили припадници ПКК да убијају турске војнике. Турска иначе сматра Радничку партију Курдистана терористичком организацијом.

Занимљиво је да је турски портал убрзо повукао информацију о српским снајперистима, али је оставио реаговање Амбасаде Србије у Анкари поводом информација које су процуреле из турских безбедносних извора.


Амбасада Србије оштро демантовала наводе турских медија

У саопштењу из амбасаде Србије наводи се да се Србија оштро противи било каквом учествовању својих држављана у оружаним сукобима у другим земљама.

„Народна скупштина Србије је усвојила закон којим се оштро санкционише било каква активност те врсте. Имајући у виду да ови наводи не могу и не треба да буду на било који начин повезани са званичном политиком или активностима Републике Србије или њеним институцијама.

Амбасада очекује да буде званично информисана о овом случају са турске стране тако да релевантне турске и српске институције могу да раде заједно на његовом разјашњавању у циљу борбе против тероризма“, наводи се у саопштењу из амбасаде, које данас преноси Дејли Сабах.

У медијима је раније било извештаја, који се позивају на информације обавештајних служби, да ПКК користи српске плаћенике снајперисте и да је један снајпериста ПКК убијен у југоисточном граду Џизреу држављанин Србије, преноси турски лист.

KOMENTARI7 коментара

 1. freelander says:

  Pa jes'. Kad ne možeš ništa Rusiji, udri po Srbiji. Uostalom, zar nije već odavno utvrdjeno pravilo da su Srbi glavni krivci za svaki rat i većinu elementarnih nepogoda? Ni jedna propaganda koja je igrala na tu kartu nije izgubila bitku.

 2. Apis says:

  Vlada Srbije davno se ogradila od zdrave pameti. Inače normalna vlada nikada se ne ograđuje od svojih građana. Čak i kada pogrese oni su nasi građani i treba im pomoć. Ako su ubili nekog Turcina na ratistu to je za pohvalu. Turcina i Engleza uvek je sevap umlatiti.

 3. rEmA says:

  E turci turci, ništa drugo nego obični kurci. Sisice obične. Iza leđa oboriše ruskog su-24 i brže bolje trči kod Amera. Platićete debelo taj kukavički potez. Ajmo Kurdi udrite bagru raspalu.

 4. kosovac says:

  Српска амбасада (ко ли је амбасадор) је направила велику грешку која ће наљутити А. Вучића: Требали су за сваки случај да се извине, као што је он у Сребреници.

 5. miroslav says:

  Ovo ja cekam Seselja:))Ajde ljudi pa ovo nigde ne pise.Toliko tema,evo euro da kupis 125 din.Znaci manja plata!

 6. Aleks says:

  Koja je ovo puška nije crna strela al sliči 12,7

 7. Apis says:

  Zao mi je što picoustog nisu zgazile balije u Srebrenici. Zapravo zalim svakog Srbina koji se izvinjava u moje ime a ostane živ. Krivicu u moje ime ne sme priznati ni moj advokat čak i kada mu priznam zlodelo. Odkud pravo ološu Vučiću, Tadiću, Đukanoviću, Mavroviću da se izvinjavaju a samim tim i priznaju zločin koji srpski narod nije učinio. NEKA SE VUČIĆ IZVINJAVA ZA ZLOČINE KOJE ON POČINIO. PRE SVEGA SRPSKOM NARODU I DRZAVI SRBIJI. Mavrović je već na robiji, nadam se da će uskoro i ostali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u