ТУРСКА ОПТУЖИЛА СРБИЈУ: Ваши снајперисти ратују за Курде!

TURSKA OPTUŽILA SRBIJU: Vaši snajperisti ratuju za Kurde!

31 januara 2016

B63Lu5jIIAANxIxAmbasada Srbije u Ankari reagovala je na navode objavljene u nekoliko turskih medija da Radnička partija Kurdistana (PKK) koristi srpske plaćenike snajperiste u svojim napadima na jugoistoku Turske, preneo je danas turski list Dejli Sabah.

Naime priča je objavljena na portalu LiveLeak, da su turske bezbednosne snage u gradu Cirize jednog ubili, a drugog srpskog snajperistu zarobili. Više detalja bi navodno trebalo biti poznato posle saslušanja i da li su njih zaposlili pripadnici PKK da ubijaju turske vojnike. Turska inače smatra Radničku partiju Kurdistana terorističkom organizacijom.

Zanimljivo je da je turski portal ubrzo povukao informaciju o srpskim snajperistima, ali je ostavio reagovanje Ambasade Srbije u Ankari povodom informacija koje su procurele iz turskih bezbednosnih izvora.


Ambasada Srbije oštro demantovala navode turskih medija

U saopštenju iz ambasade Srbije navodi se da se Srbija oštro protivi bilo kakvom učestvovanju svojih državljana u oružanim sukobima u drugim zemljama.

„Narodna skupština Srbije je usvojila zakon kojim se oštro sankcioniše bilo kakva aktivnost te vrste. Imajući u vidu da ovi navodi ne mogu i ne treba da budu na bilo koji način povezani sa zvaničnom politikom ili aktivnostima Republike Srbije ili njenim institucijama.

Ambasada očekuje da bude zvanično informisana o ovom slučaju sa turske strane tako da relevantne turske i srpske institucije mogu da rade zajedno na njegovom razjašnjavanju u cilju borbe protiv terorizma“, navodi se u saopštenju iz ambasade, koje danas prenosi Dejli Sabah.

U medijima je ranije bilo izveštaja, koji se pozivaju na informacije obaveštajnih službi, da PKK koristi srpske plaćenike snajperiste i da je jedan snajperista PKK ubijen u jugoistočnom gradu Džizreu državljanin Srbije, prenosi turski list.

KOMENTARI7 komentara

 1. freelander says:

  Pa jes'. Kad ne možeš ništa Rusiji, udri po Srbiji. Uostalom, zar nije već odavno utvrdjeno pravilo da su Srbi glavni krivci za svaki rat i većinu elementarnih nepogoda? Ni jedna propaganda koja je igrala na tu kartu nije izgubila bitku.

 2. Apis says:

  Vlada Srbije davno se ogradila od zdrave pameti. Inače normalna vlada nikada se ne ograđuje od svojih građana. Čak i kada pogrese oni su nasi građani i treba im pomoć. Ako su ubili nekog Turcina na ratistu to je za pohvalu. Turcina i Engleza uvek je sevap umlatiti.

 3. rEmA says:

  E turci turci, ništa drugo nego obični kurci. Sisice obične. Iza leđa oboriše ruskog su-24 i brže bolje trči kod Amera. Platićete debelo taj kukavički potez. Ajmo Kurdi udrite bagru raspalu.

 4. kosovac says:

  Srpska ambasada (ko li je ambasador) je napravila veliku grešku koja će naljutiti A. Vučića: Trebali su za svaki slučaj da se izvine, kao što je on u Srebrenici.

 5. miroslav says:

  Ovo ja cekam Seselja:))Ajde ljudi pa ovo nigde ne pise.Toliko tema,evo euro da kupis 125 din.Znaci manja plata!

 6. Aleks says:

  Koja je ovo puška nije crna strela al sliči 12,7

 7. Apis says:

  Zao mi je što picoustog nisu zgazile balije u Srebrenici. Zapravo zalim svakog Srbina koji se izvinjava u moje ime a ostane živ. Krivicu u moje ime ne sme priznati ni moj advokat čak i kada mu priznam zlodelo. Odkud pravo ološu Vučiću, Tadiću, Đukanoviću, Mavroviću da se izvinjavaju a samim tim i priznaju zločin koji srpski narod nije učinio. NEKA SE VUČIĆ IZVINJAVA ZA ZLOČINE KOJE ON POČINIO. PRE SVEGA SRPSKOM NARODU I DRZAVI SRBIJI. Mavrović je već na robiji, nadam se da će uskoro i ostali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *