ТУРСКА ОДГОВОРИЛА АМЕРИЦИ И ШОКИРАЛА СВЕ: „Немојте да нам претите, ми нисмо Русија, одговорићемо жестоко!“

TURSKA ODGOVORILA AMERICI I ŠOKIRALA SVE: „Nemojte da nam pretite, mi nismo Rusija, odgovorićemo žestoko!“

10 marta 2018

Turska je spremna da odgovori na eventualne sankcije SAD, izjavio je ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu u intervjuu nemačkom listu „Cajt“.

Odgovarajući na pitanje novinara šta Ankara namerava da preduzme povodom eventualnih sankcija, Čavušoglu je rekao: „Ako žele da kazne Tursku sankcijama, Turska će reagovati drugačije nego Rusija ili druge zemlje“.

„Odgovorićemo: ne smete da nam pretite. SAD prete mnogima, govore: ’Ne kupujte gas iz ove ili one zemlje‘. Tako neće moći“, dodao je Čavušoglu.

Glavni komandant snaga NATO-a u Evropi, američki general Kertis Skaparoti, izjavio je ranije da se SAD nadaju da će Turska odustati od kupovine ruskih raketnih kompleksa S-400 i da upozoravaju Ankaru na posledice takvog poteza.

Predstavnici Rusije i Turske potpisali su u decembru prošle godine u Ankari kreditni sporazum o isporukama raketnih kompleksa S-400. Prema uslovima sporazuma, Ankara kupuje dve baterije kojima će upravljati turski personal.

KOMENTARIJedan komentar

  1. doktrina soka says:

    Samo da im pusti sa lanca 3 miliona izbeglica u Evropu i plus nahuska Turke na radu tamo u celoj EU,oni su u kolapsu.general Kertis Skaparoti ce sve snage Nato morati rasporediti po Evropi,i Ukraina ostaje na cedilu.Tacno znam na sta je Erdogan mislio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *