ТУРСКА ПЛАНИРА МОРНАРИЧКУ БАЗУ НА КИПРУ: Нови аларм на истоку Медитерана где сви користе Сирију као изговор за јачање присуства!

TURSKA PLANIRA MORNARIČKU BAZU NA KIPRU: Novi alarm na istoku Mediterana gde svi koriste Siriju kao izgovor za jačanje prisustva!

29 avgusta 2018

Turska planira da izgradi mornaričku bazu na severnoj, turskoj strani Kipra, na teritoriji samoproglašene nepriznate države.

Kako je danas objavio turski list Jeni Safak, blisko povezan sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, turska mornarica već je podnela zahtev Ministarstvu spoljnih poslova kako bi započela proceduru pronalaženja odgovarajućeg mesta na ostrvu za izgradnju baze, preneo je grčki Katimerini.

Kako se navodi, baza je neophodna jer i mnoge druge države, poput Velike Britanije, SAD, Španije, Italije, Kanade, Danske, Portugala, Belgije, Nemačke i Grčke koriste ratne sukobe u Siriji da bi opravdale prisustvo u istočnom Mediteranu.

Prema mišljenju grčkih analitičara, ukoliko se tvrdnje lista pokažu kao tačne, to bi moglo da ugrozi napore da se reši višedecenijski spor oko Kipra.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *