ТУРСКА ПРЕТИ НОВИМ РАТОМ: Спремни смо за копнену операцију!

TURSKA PRETI NOVIM RATOM: Spremni smo za kopnenu operaciju!

25 oktobra 2016

Turkish Army Sends More Tanks to Northern Syria

Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu izjavio je danas da bi zvanična Ankara mogla da pokrene kopnenu operaciju u Iraku u cilju uklanjanja bilo kakvih pretnji po Tursku koje bi mogle da se pojave.

„Ukoliko bude ikakve pretnje po Tursku, spremni smo da upotrebimo sve svoje resurse, uključujući kopnenu operaciju, da bi ta pretnja bila eliminisana“, rekao je Čavušoglu u intervjuu za televiziju Kanal 24, prenosi AFP.

On je pomenuo ambicioznu tursku ofanzivu u Siriji kao primer kako Turci ozbiljno shvataju pretnju po svoju bezbednost.

Od 24. avgusta, zvanična Ankara podržava opozicione pobunjenike u Siriji kako bi raščistila svoju granicu od džihadista i sprečila napredovanje sirijsko-kurdskih Jedinica narodne zaštite (YPG) ka zapadu. Turska smatra YPG terorističkom grupom povezanom sa zabranjenom Radničkom partijom Kurdistana, koja je pokrenula pobunu na jugoistoku Turske.

Čavušoglu je rekao da bi bilo kakva pretnja po Tursku iz susednih iračkih pokrajina mogla da izazove reakciju zvanične Ankare.

„Ako se pretnja po nas poveća na tom području, izborićemo se sa njom koristeći naša prava u skladu sa međunarodnim zakonom i našu snagu, uključujući kopnenu operaciju“, istakao je turski ministar spoljnih poslova.

KOMENTARI2 komentara

  1. Soko says:

    Koja su bagra ovi Turci! Za njih je Radnička partija Kurdistana teroristička i oni ulaze u Siriju da ih ubijaju, ali pomažu sirijsku "opoziciju" u borbi protiv regularnih sirijskih snaga i legitimne srijske vlade. Za njih je Nusra front opozicija, a za normalan svijet teroristi i glavosječe. Ali zato Radničku partiju Kurdistana smatraju teroristima i sebi dozvoljavaju da ih ubijaju u Siriji. Koja dvoličnost i drskost?!?!?

  2. loncar says:

    kurdi su nezasrticeni nsarodu svetu svak ih tuce i stranci i domaci jer oni nemaju drzavu ubijajuih ko zeceve sramota sveta i danasnje civilizacije narod je stoka postala

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *