„Турска признала да је планирала обарање авиона“

„Turska priznala da je planirala obaranje aviona“

23 decembra 2015

1157885504567ad31fd0101245014130_v4_bigTurska je de fakto priznala da je planirala napad na ruski avion suhoj-24, navodi zvaničnik ruskog Ministarstva odbrane.

Turski generalštab znao je, u trenutku kada je oboren avion suhoj-24, tačno vreme kada ruski bombarderi ispunjavaju svoje borbene zadatke i oblast u kojoj to čine, izjavio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Prema njegovim rečima, činjenica da su turski zvaničnici objavili izveštaj koji sadrži precizne informacije o celokupnom kretanju ruskih aviona u Siriji pokazuje da je Ankara praktično planirala da obori suhoj-24.

Konašenkov je podsetio da su turski mediji citiriali izveštaj zvaničnog predstavnika države Numana Kurtulmusa, koji je naveo precizne podatke o broju ruskih borbenih dejstava u Siriji. Time je zvanična Ankara priznala da dobija podatke o ruskim akcijama u Siriji od SAD, rekao je Konašenkov.

„Ove reči Numana Kurtulmusa (zamenika turskog premijera) mogu da se razumeju kao priznanje turskih zvaničnika da je planiran napad na ruski avion i ubistvo ruskih vojnika“, rekao je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, Generalštab Turske je znao tačno vreme i oblast u kojima je ruska avijacija izvodila borbene zadatke kada je suhoj 24 oboren.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Derim says:

    Ajd ba Turci date Rusima Carigrad za su 24 i kvit. Ako razvlacite i cenkate se ode sva Turska u p.m.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *