ТУРСКА СЕ НЕ ОБАЗИРЕ НА УПОЗОРЕЊА ИЗ АМЕРИКЕ И РУСИЈЕ: Ердоган шаље 1.800 нових војника у Либију против Хафтара

ТУРСКА СЕ НЕ ОБАЗИРЕ НА УПОЗОРЕЊА ИЗ АМЕРИКЕ И РУСИЈЕ: Ердоган шаље 1.800 нових војника у Либију против Хафтара

3 јула 2020

Тренутно се све више крвавих битака одвија у Северној Африци. Зараћене стране, ГНА (Сарај) и ЛНА (Хафтар), либијске националне армије, губе и оклопна возила и људство.

Турска ће ускоро послати још једну групу војника како би надокнадила губитке. Они су обучавани под вођством Анкаре, а многи од 1.800 људи раније су били у различитим војним организацијама.Поред тога, око 300 регрута још није пунолетно. Међутим, нису сви војници забележени у формирању јединица које би учествовале у непријатељствима.

Као што је раније речено, нова група од 500 бораца стигла је у Либију, уз подршку Турске.

Медији су тада забележили „долазак нове групе од 500 бораца из Турске, на либијску територију, како би се придружили војним операцијама на страни владе националног споразума (ГНА) против Либијске националне војске (ЛНА)“.

Сходно томе, број регрута који су стигли у Либију порастао је на 10.000 плаћеника, укључујући групу не-сиријских милитаната, док је око 3.400 стигло у Турску на обуку.

Од укупног броја регрута, око 200 дечака узраста од шеснаест до осамнаест година регрутовано је за учествовање у рату у Либији, од којих је већина потекла из сиријске групе Ал Султан Мурад, која нуди материјалне подстицаје користећи тешке животне ситуације и сиромаштво ових тинејџера.

Велики број учесника рата намерава да одступи што пре, како би емигрирали у Италију и друге европске земље. Познато је да је у биткама из редова ГНА-а погинуло 400 људи, исти број бораца је одлучио да побегне.

Да подсетимо, Турска наставља да испоручује оружје Либији, упркос постојећем ембаргу на оружје.

Турска је 1. јуна пребацила тенкове у Либију. Неколико извора тврди да су у предграђу либијске престонице Триполи Тарјуна виђени тенкови М-60А.

Очигледно је да је допремљен из Турске да подржи снаге ГНА. Наравно, М-60А1 је застарео, међутим, у условима либијског рата, где се активно користе тенкови Т-55, ређе су Т-62 и уопште Т-72 постали реткост, Турски тенк се може прилично успешно користити на бојном пољу.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Pravda stize polako ali sigurno stize says:

    Sto ce taj Erdogan da popusi pa ce se pitati 'zasto nitko ne voli domace zivotinje' 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 Poslije ce da place i cmizdri a petlja se u tudje probleme..... Cccccccccc...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u