ТУРСКА СЕРИЈА О АЛИЈИ ИЗЕТБЕГОВИЋУ изазвала буру и хаос!

TURSKA SERIJA O ALIJI IZETBEGOVIĆU izazvala buru i haos!

26 oktobra 2017

Nova turska serija još nije počela da se prikazuje, a već je podigla prašinu.

Ono što Republika Srpska vidi u Srbiji i Rusiji…

Turska državna televizija snimila je seriju o prvom predsedniku predsedništva BiH Aliji Izetbegoviću i premijera je bila prilika za Redžepa Tajipa Erdogana da se dotakne teme važne za region.

– U ratu je bio hrabri borac, u porodici nežan muž i otac, prijateljima je bio veliki oslonac, bio je mudri lider, koji je svoj narod odveo u nezavisnost – rekao je Erdogan.

Pre emitovanja na državnoj turskoj televiziji prva epizoda je premijerno prikazana u Ankari, povodom 14. godišnjice smrti Alije Izetbegovića.

– Kada je sporazum iz Dejtona u pitanju, sećam se da je rekao da je morao to da prihvati i sada je Bosna iz tri dela. Ja, kao političar, znam kakve sve probleme to donosi. Nadam se da će sporazum iz Dejtona biti stavljen na sto i da će što pre biti prevaziđeni problemi koji tamo postoje – dodao je turski predsednik.

– Uplitanje sa strane ne doprinosi već samo utiče na dalje rastakanje Bosne i Hercegovine. Ono što Republika Srpska vidi u Srbiji i Rusiji, Hrvati u Bosni u Hrvatskoj, Bošnjaci su sada našli u Turskoj – smatra direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov.

Bošnjaci zaštitnika našli u Turskoj

– Do sada se smatralo da Bošnjaci nemaju svog zaštitnika, a sada su ga našli u Turskoj. Tu i ona nebulozna izjava naleže na to da je Alija Izetbegović na samrti u amanet Erdoganu ostavio Bosnu i Hercegovinu što je naravno izazvalo reakcije ostalih naroda. Turskoj to veoma odgovara jer je to jedna sila u nadiranju koja bi itekako volela i želela da bude ponovo i politički i na druge načine prisutna na prostorima na kojima je ranije vladala – rekao je Popov.

Za turske prilike mini-serija „Alija“, sastoji se od 6 epizoda. Prati život od rane mladosti do smrti prvog predsednika Predsedništva BiH. Prikazivaće se na prvom programu turske državne televizije u novembru.

KOMENTARI3 komentara

  1. Batina says:

    To je srbska zemlja I tacka. Dusanovo Carstvo se obnavlja, kome krivo kome milo.

  2. Kosovac says:

    Ovaj direktor nekog Centra za Regionalizam Aleksandar Popov je mnogo pametan, njega treba uvek pitati kako je najisplativije prodati veru za večeru….. Sada će Vučić od svojih šefova dobiti nalog da RTS otkupi seriju i emituje istu u udarnom terminu. Ako Vučić odbije, eto mu Hojt Jia za vratom. To jest, tako se samo kaže, inače za vrat je već razrađen postupak odavno patentiran pod šifrom „svileni gajtan“.

  3. Mi says:

    A ono pre kada su Izetbegovići bili Živkovići???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *