ТУРСКА ВОЈСКА кренула у напад на АСАДОВУ ВОЈСКУ

TURSKA VOJSKA krenula u napad na ASADOVU VOJSKU

19 avgusta 2019

Turska vojna vozila sa municijom prešla su granicu sa Sirijom i kreću ka Han Šejhunu, gradu u Idlibu gde su u toku žestoke borbe sirijskih snaga i terorista, javila je državna televizija, pozivajući se na izvor u Ministarstvu inostranih poslova Sirije.

„Turska oklopna vozila sa oružjem prešla su sirijsku granicu i ušla u grad Sarakib. Kreću se ka Han Šejhunu“, javila je državna televizija Sirije.Ranije je saopšteno da je sirijska vojska preuzela kontrolni punkt Nusra fronta na severozapadu Han Šejhuna.

Han Šejhun je jedan od najmnogoljudnijih gradova u Idlibu. Svega desetak kilometara od tog grada smešteni su i kontrolni punktovi turske vojske koji su postavljeni u skladu sa sporazumom o zoni deeskalacije.

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad2 says:

  pa meni to više izgleda kao združena akcija turaka i sirijaca.Ne šalje se municija u prvim ešalonima napada pre će biti da tzurci logistički pomnažu sirijsku armiju jerr joj je pozdina nesigurna.

  • Slobodanka says:

   Turska niti je pomagala, niti sad pomaže sirijsku vojsku. Ona već skoro godinu dana drži 15-tak kontrolnih punktova unutar i na ivici idlibske deeskalacione zone sa zadatkom da ne dozvoli eskalaciju sukoba, mada nije pokazala uspeh u tome. 1) Turskoj ne odgovara jačanje Damaska u ovom delu, jer onda može više da se posveti rešenju pitanja sa Sirijskim Kurdima. A Turska bi pitanje sirijskih Kurda da reši samo u dogovoru sa SAD, bez Damaska. 2) Turskoj ne odgovara ni jačanje Rusije u Siriji, tj. da dve ruske vojne baze u Siriji budu sigurnije, jer Sirija je bila provincija osmanske turske imperije, a vojno i stabilno prisustvo Rusije neće dozvoliti da Sirija bude ponovo pod kontrolom Turaka kao nekad. ... Ovo su male razlike kao nijanse, ali djavo je u sitnicama.

 2. persida says:

  Djavo je u Cikagu, odakle opravdava cak i najnebuloznije i najlicemernije poteze Rusa, a posebno njihovog KGB diktatora, Putina.

 3. persida says:

  Turska i Rusija nastavljaju da, pod maskom odbrane Sirije, zapravo unistavaju ovu zemlju po nalogu cionista. Od unistenja Sirije korist ce imati samo Izrael. Neko bi morao biti idiot pa da to ne vidi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *