ТУРСКА ЗАПАЛИЛА БЛИСКИ ИСТОК! Ердоган рекао да Алепо и Мосул припадају Турској!

TURSKA ZAPALILA BLISKI ISTOK! Erdogan rekao da Alepo i Mosul pripadaju Turskoj!

23 oktobra 2016

Turkey Miltary Coup

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan podigao je buru u medijima izjavom da sirijski grad Alepo i irački Mosul, trenutno poprište najžešćih borbi, pripadaju turskom narodu.

Zapaljivu izjavu Erdogan je dao juče, pred nekoliko hiljada okupljenih građana u Bursi na otvaranju edukativnog centra u tom gradu.

Turski predsednik je uporedio proterivanje Sirijaca i Iračana iz Alepa odnosno Mosula sa proterivanjem Turaka koji su nekada naseljavali te gradove.

„Alepo i Mosul pripadaju turskom narodu!“, rekao je Erdogan.

Ovo nije prvi put da se turski predsednik u svojim izjavama poziva na njihove granice iz vremena Osmanskog carstva.

Tako je na jednom predizbornom skupu 2014. godine, izjavio da bi svako ko na bilo koji način „dirne Bošnjake“ protiv sebe imao „100 miliona Turaka“, a godinu dana ranije pred nekoliko desetina hiljada građana, na skupu u Prizrenu kome su prisustvovali i Hašim Tači i albanski premijer Edi Rama, rekao je da je Kosovo njegova druga zemlja.

(Blic)

KOMENTARI5 komentara

 1. Trifun says:

  Ma covek mora nekako da pali raju da opravda zrtvu vojnika tamo. Turska ce sada propojit pola Sirije? Nece. Turska i Rusija uskladuju svoje interese u Siriji i to je dobro za sve.

 2. M says:

  Ne bi bio problem to sto Erdogan prica,ako ga ne podrzavaju njegove turske mase.Ali ako u istu frulu sviraju....

 3. cika dule says:

  Alepo i Mosul ce na kraju pripasti Izraelu. To ne znaju samo oni koji ne shvataju ko je SEF svih operacija na Bliskom istoku. Srbima ce trebati jos 200 godina da to shvate.

 4. Lajla says:

  E,pa sada mozda je Erdogan dobio saglasnost Rusije da sve te teritorije dobije ,pa cak i Balkan ,samo da Nato izbaci oko Rusije,a dalje ce se dogovarati.

 5. cika dule says:

  Erdogan i Putin (a naravno i Obama) mogu samo da SLUSAJU naredjenja jevrejskih lidera i bankara. Sve drugo su tv serije za dokone penzionere.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *