ТУРСКА ЖЕЛИ РАТ, а од Русије га може добити! (ВИДЕО)

TURSKA ŽELI RAT, a od Rusije ga može dobiti! (VIDEO)

9 decembra 2015

1436985867gory-23Treći svetski rat! To je poslednjih meseci glavni strah mirnih ljudi po celoj zemlji. Rusija se, kao niko drugi, trudi da ne dozvoli da dođe do novog celosvetskog požara i pokušava da smanji napetost. Međutim, za razliku od Rusije, ne žele baš svi da bude mir. Na primer, Turska iz sve snage izaziva konflikte, koji mogu da dovedu do sveobuhvatnog rata.

– Bejavši članom NATO, Turci su oborili ruski avion lovac, koji se nalazio na teritoriji Sirije

– Turska trguje naftom s „Islamskom državom“, o čemu je rusko ministarstvo odbrane već javnosti podneo faktičke dokaze – foto i video materijale, koji to potvrđuju.

– Turska pokušava da ograniči prolaz ruskih brodova kroz Bosfor i Dardanele.

– Bez saglasnosti zakonite vlade, Turska uvodi vojsku na teritoriju Iraka, koji je saveznik Rusije u borbi protiv „Islamske države“. Vlada Iraka uputila je u vezi toga notu Ujedinjenim nacijama. Rusija će ovu notu svakako podržati.

Međutim, svetska zajednica, kao i obično, zatvara oči pred očiglednim vezama Turske sa teroristima u vidu „Islamske Države“ i na vapijuće provokacije protiv Rusije. U vezi toga do sada nije bilo nikakvih momentara sa strane svetskih lidera.

Na konferenciji za štampu u Parizu predsednik Vladimir Putin je rekao da Rusija „… već odavno moli da se obrati pažnja na to, što predstavnici terorističkih organizcija, koji su s oružjem u rukama ratovali i koji pokušavaju da ratuju po raznim regionima Rusije, između ostalog i na Severnom Kavkazu, „isplivavaju na površinu“ na teritoriji Turske.“

Vladimir Putin je takođe rekao da se nada da će međunarodna zajednica naći snage da se ujedini u borbi protiv zajedničkog neprijatelja.

Rusija je već (odavno) mogla da počne s borbenim dejstvima protiv agresora. Mi smo u stanju da odgovorimo na sve pretnje ali radije bi smo probleme rešavali mirnim putem. Na agresiju je Vladimir Putin odgovorio isključivo ekonomskim sankcijama, čime je sprečio, reklo bi se neizbežan, vojni sukob – Treći svetski rat. Svesni smo toga da će biti još mnogo provokacija protiv Rusije. Ne treba, međutim, zaboraviti da će Rusija, iako je mirotvorac, „ako tuča bude neizbežna – udariti prva“ (parafraza primera koji je Putin naveo iz sopstvene mladosti – prim.prev.).

(Vaseljenska TV)

KOMENTARI12 komentara

 1. Manojlo says:

  Erdoganova muslimanska ideologija je ravna nacističkoj teoriji o postojanju arijevske rase i u tom slepilu može nadvladati idiotija da pređe crvenu liniju. Taj rat bi , ne daj Bože, Rusija završila za nekoliko dana. Glupo bi bilo da se izgube mnogi životi vojnika što Amerika očekuje, tradicionalno ratovanje u ovom momentu zaluđenosti zapadnih sila bilo bi suviše širok front, preostaje samo primena nuklearnog napada da se Turska umiri u kratkom roku. To je Putin naglasio u podtextu u komentaru oko operacija sa ID.Ako to može da razume ostrašćenui Erdogan.

 2. MERI says:

  I SRBIJA ili SERBISTAN, DA SE HITNO UOZBILJI. Ako hitno nešto ne popravimo bićemo samo SER(B)ISTAN! NE MOŽE SE OČIJUKATI I SARADJIVATI SA NATO I EU, TJ. SA ONIMA KOJI SU UČESTVOVALI U UNIŠTAVANJU NAŠE BIVŠE DOMOVINE SFRJ, KOJI I DAN DANAS DESTABILIZUJU I RASPARČAVAJU EKONOMSKI I TERITORIJALNO ONO ŠTO JE OD NJE PREOSTALO: SRBIJU, MAKEDONIJU, BIH. NITI SE MOŽE SARADJIVATI VOJNO SA NEPRIJATELJIMA RUSKOG NARODA I RUSKE FEDERACIJE, REČ JE O PRIKRIVENOJ SARADNJI SRBIJE SA NATO O KOJOJ SE MALO GOVORI, I ISTOVREMENO BITI PRIJATELJ RUSIJE. I LJUBAV BRATSKA IMA SVOJE GRANICE. TREBA DA VRATIMO SMRTNU KAZNU I UVEDEMO ZAKON ZA KAŽNJAVANJE SVESNE I NESVESNE SARADNJE SA NATO OKUPATORIMA.

 3. MERI says:

  KAKO JE IZGLEDAO RAT U BROJKAMA AGRESIJA NATO na SRJ, pod imenom "Saveznička snaga", počela je 24. marta 1999, a završena 10 juna. U ratu je na strani Alijanse učestvovalo 19 dražava članica. Ako se uračunaju i one van NATO koje su dale piste i drugu pomoć, SRJ je napalo 26 država. Ukupna materijalna šteta u SRJ, ili preciznije u Srbiji, procenjena je na više od 100 milijardi dolara. NATO je tokom agresije uništio ili oštetio 1.026 civilnih objekata. Potpuno je razorio 7 industrijskih i privrednih objekata, 11 energetskih postrojenja, 38 mostova, 28 radio i TV-repetitora, 470 km puteva i 595 km pruga. Oštećeno je 19 bolnica, 20 domova zdravlja, 18 dečjih vrtića, 69 osnovnih i srednjih škola, 29 manastira i 35 crkava. Agresori su imali 743,8 miliona stanovnika i državni budžet od 3.312 milijardi dolara, a SRJ 11,5 miliona stanovnika i budžet od 3,85 miliona dolara. NATO je agresiju započeo sa 464 letelice, a završio sa 1.040. One su lansirale više od 400.000 projektila, a SRJ je gađana i sa 1.000 krstarećih raketa. Ukupna masa ovih ubojnih sredstava je oko 22.000 tona. Srpske snage su od 24. marta do 10. juna imale 753 poginulih: 589 vojnika i 172 policajca. NATO je ubio oko 2.000 i ranio oko 10.000 civila. iz teksta NATO agresija: Vojna bruka i osveta nad stanovništvom Boris Subašić | 24. mart 2013. 07:26 | Komentara: 89

 4. mija says:

  Čini se da ceo zapadni svet navija za rat velikih razmera u kom bi Rusija upotrebila nuklearno oružje. To bi za njih čija se moć topi na naše oči bilo pravi dar sa neba. Na rusko nuklearno oružje oni bi munjevito reagovali proglašavajući Rusiju pretnjom čovečanstvu, potom pokušali da je žestokom medijskom kampanjom u koju bi se uključila svaka ala i vrana, oružjem i finansijskim i ekonomskim pritiscima vrate u njene granice, a onda pristupili "postkonfliktnom prekomponovanju" ruske teritorije, pri čemu bi, razume se, za kaznu Sibir pripao zapadu. Tako nešto, pretpostavljam, sanjaju zapadni stratezi. Da li će to tako moći, videćemo, ali ja ne bih rekao. Rusija se teško pokreće, ali kad se pokrene, pobedjuje. Doduše, nakon pobede se dosad uvek prebrzo povlačila iz otimačine oko plena, bivala izvarana i uskraćena za ono što joj pripada i konačno bar donekle ponovo podjarmljena, ali mislim da su Rusi i tu lekciju dosad naučili i da ovog puta neće biti povlačenja dok potpuno ne dotuku neman koja im pije krv već vekovima. A kad se to desi, više neće biti šta da se deli. Sve će biti pretvoreno u prah i pepeo. Zapadni pametnjakovići, njih nekoliko hiljada ljudoždera, povući će se u svoje odavno pripremljene podzemne jazbine, ali tamo ne mogu ostati večno. Ako su navukli dovoljno hrane, ponestaće im vode i energenaqta. Ako i njih budu imali dovoljno, pre ili kasnije će početi da umiru od nedostatka čistog vazduha, bolesti izazvanih nenormalnim uslovima života pod zemljom na velikim dubinama. A na površinu neće moći još milijardama godina. Ni Mengeleova medicina tu ne pomaže. Dakle, propali su u svakom slučaju, jedino je pitanje da li će uništavajući čovečanstvo uništiti i sebe ili će prihvatiti novu realnost da je njihovo vreme zauvek prošlo, povući se u anonimnost i moliti Boga da ne budu otkriveni i kažnjeni.

 5. MERI says:

  Sve je vidljivije da je vojna neutralnost, kao zvanična državna politika, ugrožena i da se priprema teren za njeno i formalno napuštanje. Srbija je je, u saradnji sa NATO, pripremila obiman dokument pod nazivom "Individualni plan akcionog partnerstva Srbije i NATO" (IPAP) koji dovodi u pitanje vojnu neutralnost države. Njime se, pored ostalog, predviđa obaveza Srbije da potpiše SOFA sporazume sa svim članicama NATO saveza, kakav je Boris Tadić potpisao 2006. sa tadašnjom državnom sekretarkom SAD Kondolizom Rajs. I vojnicima svih drugih članica NATO biće zagarantovana eksteritorijalnost i diplomatski status kad god se, bilo kojim povodom, nađu na teritoriji Srbije. Srbija će i njima garantovati izuzeće od odgovornosti za bilo kakva dela, uključujući krivična, za bilo kakva kršenja zakona Srbije ili izazivanje materijalne štete. Prof. dr Radovan Radinović: Srbija u NATO zagrljaju 23. mart 2015. 13:15 | Komentara: 58 Već duže vreme na delu je politika da se Srbija metodom korak po korak uvuče u članstvo NATO http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:539871-Prof-dr-Radovan-Radinovic-Srbija-u-NATO-zagrljaju

 6. MERI says:

  Bez odluke Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, kršenjem Povelje UN i temeljnih načela međunarodnog prava, snage 19 zemalja, članica NATO-a, započele su vazdušnu kampanju uništavanja ciljeva u SR Jugoslaviji, pre svega u Srbiji i na Kosovu i Metohiji. Rat je potrajao punih 78 dana, do 10. juna 1999, mada su planeri NATO-a optimistički tvrdili da će otpor SR Jugoslavije trajati tek desetak dana. Američki državni sekretar za političke prilike u Pentagonu, Valter Slokomb, ovako je argumentovao ignorisanje Člana 51 Povelje UN: „Mi ne poričemo da je odobrenje UN korisno i poželjno. Ali, činjenica je da Povelja UN sadrži Član 51 koji priznaje pravo na individualnu i kolektivnu samoodbranu, i ta definicija je nezavisna od Saveta bezbednosti UN i pravno je odvojena. Prema našem mišljenju Član 51 Povelje UN dozvoljava pravo narodima da se angažuju i rade zajedno, ako je ugrožena njihova bezbednost, i da ne moraju da čekaju da dođe do invazije. U slučaju Kosova ili npr. Bosne radi se o situacijama, u kojima je postojala realna opasnost da dođe do izbijanja konflikta, ako se ne preduzme nešto. Takva nestabilnost u regionu bi mogla da ugrozi stabilnost i bezbednost i konflikti mogu da se prenesu na države članice NATO-a”. Valter Slokomb je ovu ciničnu „argumentaciju” iza koje stoje nezasiti interesi imperijalne moći i elementarni govor sile, izložio u razgovoru za „De folksrant” 4. decembra 1998. godine... „Srbe treba spokojno bombardovati, jer će sve brzo zaboraviti”. ----------------------------------------------------------------------- Članice Alijanse Združenu agresiju na SRJugoslaviju izvršile su sledeće države, članice NATO-a: Belgija, Holandija, Danska, Island, Češka, Francuska, Nemačka, Mađarska, Italija, Španija, Grčka, Turska, Kanada, Velika Britanija, Norveška, Poljska, Portugal, Luksemburg i Sjedinjene Američke Države. Devetnaest na jednoga subota, 23.03.2013. u 21:57 http://www.politika.rs/scc/clanak/252679/Devetnaest-na-jednoga

 7. MERI says:

  BOMBARDOVALI ČLANSTVO U EU ČLANSTVO U NATO SRJ 1999 BELGIJA osnivač BELGIJA 1949 BELGIJA HOLANDIJA osnivač HOLANDIJA 1949 HOLANDIJA DANSKA 1973 DANSKA 1949 DANSKA ISLAND - 1949 ISLAND ČEŠKA 2004 ČEŠKA 1999 ČEŠKA FRANCUSKA osnivač FRANCUSKA 1949 FRANCUSKA NEMAČKA osnivač NEMAČKA 1955 NEMAČKA MADJARSKA 2004 MADJARSKA 1999 MADJARSKA ITALIJA osnivač ITALIJA 1949 ITALIJA ŠPANIJA 1986 ŠPANIJA 1982 ŠPANIJA GRČKA 1981 GRČKA 1952 GRČKA TURSKA oficijelni kandidat 1952 TURSKA KANADA - 1949 KANADA VELIKA BRITANIJA 1973 VELIKA BRITANIJA 1949 UJEDINJENO KRALJEVSTVO NORVEŠKA - 1949 NORVEŠKA POLJSKA 2004 POLJSKA 1999 POLJSKA PORTUGAL 1986 PORTUGAL 1949 PORTUGAL LUKSEMBURG osnivač LUKSEMBURG 1949 LUKSEMBURG SAD - 1949 SAD NISU UČESTVOVALE IRSKA 1973 IRSKA - AUSTRIJA 1995 AUSTRIJA - FINSKA 1995 FINSKA - ŠVEDSKA 1995 ŠVEDSKA - KIPAR 2004 KIPAR - ESTONIJA 2004 ESTONIJA 2004 ESTONIJA LETONIJA 2004 LETONIJA 2004 LETONIJA LITVANIJA 2004 LITVANIJA 2004 LITVANIJA MALTA 2004 MALTA - SLOVAČKA 2004 SLOVAČKA 2004 SLOVAČKA SLOVENIJA 2004 SLOVENIJA 2004 SLOVENIJA RUMUNIJA 2007 RUMUNIJA 2004 RUMUNIJA BUGARSKA 2007 BUGARSKA 2007 BUGARSKA HRVATSKA 2013 HRVATSKA 2013 HRVATSKA ALBANIJA - 2009 ALBANIJA Idemo kao poražena zemlja iz ratova 90-tih u zagrljaj svojim siledžijama i ubicama. Taj rat se smatra po;etkom novih savremenih posebno prljavih hibridnih ratova. Priča o krivici Slobodana Miloševića služi im uvek kao psihološki rat protiv nas da ne bismo nikad tražili nazad okupirane teritorije. Krivica Slobodana Miloševića nije dokazana u Hagu. Nije nas bombardovao samo onaj ko tada nije bio u članstvu NATO. Ko su bili naši prijatelji, a ko neprijatelji u dva svetska rata. Kako su zemlje saveznice iz II svetskog rata bombardovale srpske gradove 1943 i 1944? Koliko su za nas ekonomski teška sva uslovljavanja za ulazak u EU? Pogledajte mapu sveta, ima li nekih drugih zemalja i drugih mogućnosti. "SAVEZNIČKO" BOMBARDOVANJE SRBIJE U DRUGOM SVETSKOM RATU Petar Aleksić Kako su saveznici bombardovali Srbiju i Crnu Goru: operacija „Nedelja pacova" NA BOMBAMA JE PISALO SREĆAN USKRS http://www.ninicninic.com/tekstovi/saveznicko-bombardovanje-srbije-u-drugom-svetskom-ratu KRVAVI USKRS 1944. Saveznici nas bombardovali na Titov zahtev! Boris Subašić | 15. april 2014. 21:28 | Komentara: 150 Ubijeno više od dve hiljade srpskih civila. Beograd brutalno rušili tri dana uzastopno tako da ni žrtve nisu mogle da budu sahranjene. Partizansko vođstvo podsticalo ovakve akcije http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/reportaze/aktuelno.293.html:487568-Saveznici-nas-bombardovali-na-Titov-zahtev ZAŠTO SU TAKO LAKO PRISTALI NAVODNI SAVEZNICI DA NAS BOMBARDUJU, PA ČAK I NA TITOV ZAHTEV?

 8. mija says:

  Svaka čast, Meri, i hvala.

 9. MERI says:

  Često smo u pregovorima u vezi našeg ekonomskog razvoja sa zemljama koje su debelo umešane u razvoj mudžahedinskih snaga u BIH kao što su TURSKA, SAUDIJSKA ARABIJA, UAE. TURSKA ima vrlo kompromitovanu ulogu u ratovima na Bliskom Istoku, bilo da se gleda Sirija, bilo Irak, a mi ni manje ni više pozvašmo sad na sastanku OEBS-a u Beogradu, turskog premijera da se dogovaramo oko njihovih ulaganja u Srbiju. Neko je tu poreklom srbin iz Vojvodine i srbin iz Bosne??? http://www.peticije24.com/108357

 10. mija says:

  A ponajviše je onih koji se samo predstavljaju kao Srbi, a u stvari su ko zna koje nacionalnosti.

 11. MERI says:

  @mija Rođen je 5. marta 1970. godine u Beogradu, kao stariji sin Angeline (devojačko Milovanov) i Anđelka Vučića. Mati Angelina Milovanov je poreklom iz moje Vojvodine.

 12. MERI says:

  BOMBARDOVALI ..........ČLANSTVO U EU .............ČLANSTVO U NATO SRJ 1999 BELGIJA............. osnivač BELGIJA ........... 1949 BELGIJA HOLANDIJA .......... osnivač HOLANDIJA.......... 1949 HOLANDIJA DANSKA................. 1973 DANSKA............. 1949 DANSKA ISLAND.................... – ................... 1949 ISLAND ČEŠKA.................. 2004 ČEŠKA.............. 1999 ČEŠKA FRANCUSKA........... osnivač FRANCUSKA.......... 1949 FRANCUSKA NEMAČKA............. osnivač NEMAČKA............ 1955 NEMAČKA MADJARSKA.............. 2004 MADJARSKA.......... 1999 MADJARSKA ITALIJA............. osnivač ITALIJA............ 1949 ITALIJA ŠPANIJA................ 1986 ŠPANIJA............ 1982 ŠPANIJA GRČKA.................. 1981 GRČKA.............. 1952 GRČKA TURSKA........... oficijelni kandidat........... 1952 TURSKA KANADA.................... – ................... 1949 KANADA VELIKA BRITANIJA....... 1973 VELIKA BRITANIJA... 1949 UJEDINJENO KRALJEVSTVO NORVEŠKA................... –................... 1949 NORVEŠKA POLJSKA................ 2004 POLJSKA............ 1999 POLJSKA PORTUGAL............... 1986 PORTUGAL........... 1949 PORTUGAL LUKSEMBURG.......... osnivač LUKSEMBURG......... 1949 LUKSEMBURG SAD........................ –................... 1949 SAD NISU UČESTVOVALE IRSKA.................. 1973 IRSKA.................. – AUSTRIJA............... 1995 AUSTRIJA............... – FINSKA................. 1995 FINSKA................. – ŠVEDSKA................ 1995 ŠVEDSKA................ – KIPAR.................. 2004 KIPAR.................. – ESTONIJA............... 2004 ESTONIJA........... 2004 ESTONIJA LETONIJA............... 2004 LETONIJA........... 2004 LETONIJA LITVANIJA.............. 2004 LITVANIJA.......... 2004 LITVANIJA MALTA.................. 2004 MALTA.................. – SLOVAČKA............... 2004 SLOVAČKA........... 2004 SLOVAČKA SLOVENIJA.............. 2004 SLOVENIJA.......... 2004 SLOVENIJA RUMUNIJA............... 2007 RUMUNIJA........... 2004 RUMUNIJA BUGARSKA............... 2007 BUGARSKA........... 2007 BUGARSKA HRVATSKA............... 2013 HRVATSKA........... 2013 HRVATSKA ALBANIJA................... – ...................2009 ALBANIJA Idemo kao poražena zemlja iz ratova 90-tih u zagrljaj svojim siledžijama i ubicama. Taj rat se smatra početkom novih savremenih posebno prljavih hibridnih ratova. Priča o krivici Slobodana Miloševića služi im uvek kao psihološki rat protiv nas da ne bismo nikad tražili nazad okupirane teritorije. Krivica Slobodana Miloševića nije dokazana u Hagu. Nije nas bombardovao samo onaj ko tada nije bio u članstvu NATO. Nije jednostavno, ali dobićemo jednom šansu i da ih se rešimo. Ko su bili naši prijatelji, a ko neprijatelji u dva svetska rata. Kako su zemlje saveznice iz II svetskog rata bombardovale srpske gradove 1943 i 1944? Koliko su za nas ekonomski teška sva uslovljavanja za ulazak u EU? Pogledajte mapu sveta, ima li nekih drugih zemalja i drugih mogućnosti. „SAVEZNIČKO“ BOMBARDOVANJE SRBIJE U DRUGOM SVETSKOM RATU Petar Aleksić Kako su saveznici bombardovali Srbiju i Crnu Goru: operacija „Nedelja pacova“ NA BOMBAMA JE PISALO SREĆAN USKRS sa sajta ninicninic.com/tekstovi/saveznicko-bombardovanje-srbije-u-drugom-svetskom-ratu KRVAVI USKRS 1944. Saveznici nas bombardovali na Titov zahtev! Boris Subašić | 15. april 2014. 21:28 | Komentara: 150 Ubijeno više od dve hiljade srpskih civila. Beograd brutalno rušili tri dana uzastopno tako da ni žrtve nisu mogle da budu sahranjene. Partizansko vođstvo podsticalo ovakve akcije http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/reportaze/aktuelno.293.html:487568-Saveznici-nas-bombardovali-na-Titov-zahtev ZAŠTO SU TAKO "LAKO PRISTALI" NAVODNI SAVEZNICI IZ DRUGOG SVETSKOG RATA DA NAS BOMBARDUJU, PA ČAK I NA TITOV ZAHTEV?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *