ТУРСКИ АВИОНИ УЛЕТЕЛИ У СИРИЈУ! Ситуација алармантна, прелећу положаје сиријске војске!

TURSKI AVIONI ULETELI U SIRIJU! Situacija alarmantna, preleću položaje sirijske vojske!

15 aprila 2019

Veliki broj turskih borbenih aviona uočen je kako leti iznad sirijske pokrajine Alepo danas popodne, dok se situacija u severnoj Siriji i dalje pogoršava. Prema vojnom izvoru u gradu Alepu, turski ratni avioni su viđeni kako preleću demilitarizovanu zonu na jugozapadu Alepa i područja pod kontrolom Jedinica narodne zaštite pod vođstvom Kurda (JPG) u blizini granice sa Rakom.

Posebno, izvor je rekao da su turski avioni leteli iznad demilitarizovane zone oko predgrađa Rašidina i gradova Kana Al-Asala i Kan Tumana.Iako su turski avioni leteli iznad položaja sirijske vojske u Alepu, postoji sporazum između oružanih snaga Rusije i Turske da nadgledaju demilitarizovanu zonu u severozapadnoj Siriji.

Tursko ratno vazduhoplovstvo obavestilo je rusku vojsku da namerava da uđe u sirijski vazdušni prostor, čime se smanjuje opasnost od delovanja sirijskog PVO-a u severnoj Siriji.

Turska avijacija sprovodi ove letove od početka Nove godine i još uvek nisu naišli na otpor sirijske vojske.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Stop says:

    BRAVO BRACO RUSIIIII -HOCETE KO AMERIKANCI DA BUDETE -pa zar ste tako nisko pali .IZRAL , TURCI , NATO FASISTI SVI BOMBARDUJU I RADE STA HOCE . Koga vi branite ,JADNA MU JE MAJKA Sramota

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *