Турски одред „СУЛТАН МУРАТ“ – Клали су по Босни, сада нападају Јермене

Turski odred „SULTAN MURAT“ – Klali su po Bosni, sada napadaju Jermene

2 oktobra 2020

Turska divizija „Sultan Murat“, koja je odgovorna za ubistva i mučenja zarobljenika, streljanje civila i granatiranje hrišćanskih crkvi od Sirije do Bosne i Hercegovine, poslala je odred i u Jermeniju da se bori na strani Azerbejdžanaca u Nagorno Karabahu! Odred poznat po tome što muči zarobljenike dok ne umru, seče im delove tela, dobro je plaćen iz Ankare i zbog surovosti predstavlja strah i trepet gde god se pojavi.„Sultan Murat“ se deklariše kao odred koji je protiv režima Bašara el Asada, a trenutno je deo pobunjenika koji finansira Turska sa ciljem da se bori protiv Jermena u Nagorno Karabahu. Ono što brine jeste reputacija ovog odreda koji se ne ustručava da radi uspešnosti operacija ugrozi ljudske živote civila i drugih pobunjenika.

UGLAVNOM SIRIJSKI TURCI

Odred je nazvan po osmanskom sultanu Muratu II, a izrazito je posvećen islamskom verovanju i osmanizmu. Pripadnici su uglavnom sirijski Turci. Odred koji je osnovan 2013. godine ima veliki broj ljudi, prema njihovim rečima, samo do 2016. godine okupili su 1.300 pripadnika, da bi godinu dana kasnije osnovali „Blok sultana Murata“ sa drugim jedinicama u sastavu Sirijske nacionalne armije (SNA).

Teške borbe između frakcija SNA predvođenih divizijom „Sultan Murat“ i „Ahrar el Šam“ i njegovih saveznika izbile su početkom juna 2017. godine, da bi 10 dana kasnije, kako prenose sirijski mediji, bile prebrojane 33 žrtve, dok je broj ranjenih ljudi dostigao 55.

„Sultan Murat“ je učestvovao i u borbi protiv terorističke grupe ISIS, ali se istovremeno borio i protiv Kurda, koji su bili takođe protivnici ISIS, što ovu diviziju nije sprečilo da objavi fotografije na kojima je prikazano zversko mučenje kurdskih vojnika koji su, prema njihovim rečima, bili zarobljeni dok su pokušavali da oslobode civile.

GAĐALI MANASTIR U ALEPU

Još jedna od mrlja u njihovim akcijama, koje neretko nalikuju terorizmu, jeste granatiranje hrišćanskog manastira u Alepu 2013. godine. Neselektivno gađanje dela Alepa u kome žive Kurdi ubilo je, prema svetskim izveštajima, najmanje 113 civila, među kojima je bilo 30 dece, dok je broj ranjenih dostizao i nekoliko stotina.

U izveštaju Ujedinjenih nacija iz 2017. godine nalazi se podatak da je tokom opsade istočnog Alepa grupa pobunjenika, uključujući i „Sultan Murat“ diviziju, nakon što je obećala da će se osvetiti Kurdima u Šeik Maksudu namerno napala civilno stanovništvo kurdske enklave, usmrtivši i osakativši na desetine civila, i da ta dela predstavljaju ratni zločin.

Zloglasne plaćenike predvode Ahmed Ohman, Fehim Isa i Ali Seih Salih.

(Republika)

KOMENTARI4 komentara

 1. VRSK says:

  Ostalo ih je na stotine u Srebrenici...

  • 1389 says:

   Daj bože da jesu ali bojim se da nisu. Takvim ljudima je lako oprat mozak za čas posla. Poslani na sve strane njima jedino Kinezi i Rusi mogu da stanu na rep...

 2. Avangard-Kinzal says:

  Mislim da je ovo zadnji rat ovim majmunjerosima. Mi smo ih u RS desetkovali a Rusi će ih tamo pogaziti ko žohare, jednako kako je Idol nestao nakon ruskog antimunđos tretmana.

 3. Beli Orao says:

  I u Sansom Mostu oko 90 glava samo u jednom zaseoku napravljenom ( nov) da bi ih stacionirali i to na Srbskoj zemlji !!! Doveli im žene i sad se kote ! I spavali čekaju da budu probuđeni ! Srbska pazi se i Kozarca i tu se pritajeno kreću !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *