Турски одред „СУЛТАН МУРАТ“ – Клали су по Босни, сада нападају Јермене

Турски одред „СУЛТАН МУРАТ“ – Клали су по Босни, сада нападају Јермене

2 октобра 2020

Турска дивизија „Султан Мурат“, која је одговорна за убиства и мучења заробљеника, стрељање цивила и гранатирање хришћанских цркви од Сирије до Босне и Херцеговине, послала је одред и у Јерменију да се бори на страни Азербејџанаца у Нагорно Kарабаху! Одред познат по томе што мучи заробљенике док не умру, сече им делове тела, добро је плаћен из Анкаре и због суровости представља страх и трепет где год се појави.„Султан Мурат“ се декларише као одред који је против режима Башара ел Асада, а тренутно је део побуњеника који финансира Турска са циљем да се бори против Јермена у Нагорно Kарабаху. Оно што брине јесте репутација овог одреда који се не устручава да ради успешности операција угрози људске животе цивила и других побуњеника.

УГЛАВНОМ СИРИЈСKИ ТУРЦИ

Одред је назван по османском султану Мурату ИИ, а изразито је посвећен исламском веровању и османизму. Припадници су углавном сиријски Турци. Одред који је основан 2013. године има велики број људи, према њиховим речима, само до 2016. године окупили су 1.300 припадника, да би годину дана касније основали „Блок султана Мурата“ са другим јединицама у саставу Сиријске националне армије (СНА).

Тешке борбе између фракција СНА предвођених дивизијом „Султан Мурат“ и „Ахрар ел Шам“ и његових савезника избиле су почетком јуна 2017. године, да би 10 дана касније, како преносе сиријски медији, биле пребројане 33 жртве, док је број рањених људи достигао 55.

„Султан Мурат“ је учествовао и у борби против терористичке групе ИСИС, али се истовремено борио и против Kурда, који су били такође противници ИСИС, што ову дивизију није спречило да објави фотографије на којима је приказано зверско мучење курдских војника који су, према њиховим речима, били заробљени док су покушавали да ослободе цивиле.

ГАЂАЛИ МАНАСТИР У АЛЕПУ

Још једна од мрља у њиховим акцијама, које неретко наликују тероризму, јесте гранатирање хришћанског манастира у Алепу 2013. године. Неселективно гађање дела Алепа у коме живе Kурди убило је, према светским извештајима, најмање 113 цивила, међу којима је било 30 деце, док је број рањених достизао и неколико стотина.

У извештају Уједињених нација из 2017. године налази се податак да је током опсаде источног Алепа група побуњеника, укључујући и „Султан Мурат“ дивизију, након што је обећала да ће се осветити Kурдима у Шеик Максуду намерно напала цивилно становништво курдске енклаве, усмртивши и осакативши на десетине цивила, и да та дела представљају ратни злочин.

Злогласне плаћенике предводе Ахмед Охман, Фехим Иса и Али Сеих Салих.

(Република)

KOMENTARI4 коментара

 1. VRSK says:

  Ostalo ih je na stotine u Srebrenici...

  • 1389 says:

   Daj bože da jesu ali bojim se da nisu. Takvim ljudima je lako oprat mozak za čas posla. Poslani na sve strane njima jedino Kinezi i Rusi mogu da stanu na rep...

 2. Avangard-Kinzal says:

  Mislim da je ovo zadnji rat ovim majmunjerosima. Mi smo ih u RS desetkovali a Rusi će ih tamo pogaziti ko žohare, jednako kako je Idol nestao nakon ruskog antimunđos tretmana.

 3. Beli Orao says:

  И у Сансом Мосту око 90 глава само у једном засеоку направљеном ( нов) да би их стационирали и то на Србској земљи !!! Довели им жене и сад се коте ! И спавали чекају да буду пробуђени ! Србска пази се и Козарца и ту се притајено крећу !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u