ТУРСКИ ПОЛИТИЧАР тврди да Ердоганов син тргује са ИСЛАМСКОМ ДРЖАВОМ!

ТУРСКИ ПОЛИТИЧАР тврди да Ердоганов син тргује са ИСЛАМСКОМ ДРЖАВОМ!

6 децембра 2015

n_65776_1Турски премијер, Ахмед Давутоглу, одговорио је у четвртак на тврдње Русије да је Турска, односно председник Ердоган и његова породица, умешана у илегалну трговину украденом нафтом у сарадњи са ИСИС-ом:

„У периоду Хладног рата је постојала совјетска пропагандна машина. Она је сваког дана стварала нове лажи. Очекивало се да ће цео свет да поверује у то што они кажу. Међутим, то су биле лажи и глупости.

То јесте стара традиција али је поново актуелна. Данас више нико не верује у те лажи“.

Ипак, Давутоглуова процена није сасвим тачна. Има оних који верују у „лажи“ Москве, а међу њима је и власт Багдада од које Турска ефективно краде нафту.

Заправо, Ирак је толико узрујан да је замолио Савет безбедности да истражи ситуацију и да означи све оне који су умешани у ту крађу као „криминалце“.

Међутим, незгодна ствар код аутократске владавине, попут Ердоганове, јесте та што она ствара велики број непријатеља у својој држави. Она неко време може да потискује незадовољство силом, али сада се већ скупило толико тога, од руских оптужби до негодовања опозиционих партија, да би Ердоганова влада заиста могла да падне.

Поврх свега тога, посланик Ерен Ердем сада тврди да ће ускоро имати доказе да је Ердоган саучесник у кријумчарењу нафте.

„Ускоро ћу моћи да докажем да је Берат Албајрак повезан са кријумчарењем нафте од терориста ИСИС-а“, рекао је Ердем на прес конференцији у четвртак.

Берат Албајрак је Ердоганов зет и турски министар за енергетику и природне ресурсе.

Ердем није једини који је оптужио Албајрака. Руски министар одбране, Анатолиј Антонов, рекао је у среду следеће:
„Нико на Западу не обраћа пажњу на чињеницу да је син председника Турске власник једне од највећих енергетских компанија, док је његов зет постављен за министра енергетике. Није ли то феноменалан породични посао?“.

„Постоји једна компанија са седиштем у Ербилу која је 2012. године набавила нафтне танкере и коју тренутно бомбардују руски авиони“, рекао је Ердем. „Управо проучавам податке о тој компанији и сазнао сам да она има партнере у Турској.

Такође проверавам да ли она има везе са Албајраком“.

Приметићете да се све поклапа са причком која кружи протеклих недеља, односно да ИСИС кријумчари украдену нафту у Турску. Биће прилично интересантно сазнати да ли су министар енергетике и компанија Ердогановог сина, БМЗ Гроуп, повезане.

Наравно, Ердоган је прилично узрујан због свих ових оптужби и сматра да је ово кампања усмерена на уништавање његове репутације.

Надајмо се само да се истраживање истине којим се Ердем бави неће лоше завршити по њега.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u