ТУРСКИ ПОЛИТИЧАР тврди да Ердоганов син тргује са ИСЛАМСКОМ ДРЖАВОМ!

TURSKI POLITIČAR tvrdi da Erdoganov sin trguje sa ISLAMSKOM DRŽAVOM!

6 decembra 2015

n_65776_1Turski premijer, Ahmed Davutoglu, odgovorio je u četvrtak na tvrdnje Rusije da je Turska, odnosno predsednik Erdogan i njegova porodica, umešana u ilegalnu trgovinu ukradenom naftom u saradnji sa ISIS-om:

„U periodu Hladnog rata je postojala sovjetska propagandna mašina. Ona je svakog dana stvarala nove laži. Očekivalo se da će ceo svet da poveruje u to što oni kažu. Međutim, to su bile laži i gluposti.

To jeste stara tradicija ali je ponovo aktuelna. Danas više niko ne veruje u te laži“.

Ipak, Davutogluova procena nije sasvim tačna. Ima onih koji veruju u „laži“ Moskve, a među njima je i vlast Bagdada od koje Turska efektivno krade naftu.

Zapravo, Irak je toliko uzrujan da je zamolio Savet bezbednosti da istraži situaciju i da označi sve one koji su umešani u tu krađu kao „kriminalce“.

Međutim, nezgodna stvar kod autokratske vladavine, poput Erdoganove, jeste ta što ona stvara veliki broj neprijatelja u svojoj državi. Ona neko vreme može da potiskuje nezadovoljstvo silom, ali sada se već skupilo toliko toga, od ruskih optužbi do negodovanja opozicionih partija, da bi Erdoganova vlada zaista mogla da padne.

Povrh svega toga, poslanik Eren Erdem sada tvrdi da će uskoro imati dokaze da je Erdogan saučesnik u krijumčarenju nafte.

„Uskoro ću moći da dokažem da je Berat Albajrak povezan sa krijumčarenjem nafte od terorista ISIS-a“, rekao je Erdem na pres konferenciji u četvrtak.

Berat Albajrak je Erdoganov zet i turski ministar za energetiku i prirodne resurse.

Erdem nije jedini koji je optužio Albajraka. Ruski ministar odbrane, Anatolij Antonov, rekao je u sredu sledeće:
„Niko na Zapadu ne obraća pažnju na činjenicu da je sin predsednika Turske vlasnik jedne od najvećih energetskih kompanija, dok je njegov zet postavljen za ministra energetike. Nije li to fenomenalan porodični posao?“.

„Postoji jedna kompanija sa sedištem u Erbilu koja je 2012. godine nabavila naftne tankere i koju trenutno bombarduju ruski avioni“, rekao je Erdem. „Upravo proučavam podatke o toj kompaniji i saznao sam da ona ima partnere u Turskoj.

Takođe proveravam da li ona ima veze sa Albajrakom“.

Primetićete da se sve poklapa sa pričkom koja kruži proteklih nedelja, odnosno da ISIS krijumčari ukradenu naftu u Tursku. Biće prilično interesantno saznati da li su ministar energetike i kompanija Erdoganovog sina, BMZ Group, povezane.

Naravno, Erdogan je prilično uzrujan zbog svih ovih optužbi i smatra da je ovo kampanja usmerena na uništavanje njegove reputacije.

Nadajmo se samo da se istraživanje istine kojim se Erdem bavi neće loše završiti po njega.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *