ТУРСКИ ТЕНКОВИ У ВЕЛИКОМ БРОЈУ УШЛИ У СИРИЈУ! Ердоган пркоси Путину!

TURSKI TENKOVI U VELIKOM BROJU UŠLI U SIRIJU! Erdogan prkosi Putinu!

23 decembra 2020

Medijski centar Sirijskih demokratskih snaga (SDF) saopštio je u utorak da su „turska vojska i njeni plaćenici“ pojačali napade na Ajn Isu.

Centar je izvestio da je to područje pod stalnim bombardovanjima i da ga prate preleti turskih bespilotnih letelica, koje povremeno vrše napade na Sirijske demokratske snage.Nastavili su da su „plaćenici“ pokrenuli veliki broj napada na Ajn Isu, ali su se snage SDF-a suočile sa njima i odgovorile na njihov napad.

Medijski centar je takođe ukazao da su, u ranim jutarnjim satima 21. decembra, ono što je opisao kao „plaćenici“ pokušali da napadnu selo Al-Mušarifa iz više pravaca, gde su izbili žestoki sukobi, tokom kojih je 7 plaćenika ubijeno i u sukobima su ranjena još 3 lica.

Tokom poslednjih nekoliko meseci, turska vojska i njeni saveznički militanti pojačali su napade na Ajn Isu, što je navelo Sirijske demokratske snage da pojačaju svoje prisustvo na tom području i spreče neprijateljske trupe da osvoje bilo kakvu oblast na severu Rake.

Ajn Isa je strateški grad smešten duž puta Alepo-Kamišli, što je važno područje nad kojim turske oružane snage žele da preuzmu kontrolu u narednim mesecima.

(Mediji)

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Nikome on ne prkosi, nego i on i Putin igraju kako im kazu gazde cionisti.

  2. uddu says:

    U toj Siriji još samo fale pokojni fašistički generali Romel i Fon Pauel da uđu sa svojim fantomskim vojskama i da bombarduju a ovi današnji rusi ne bi ni tada prstom mrdnuli.Bolje bi im bilo da nekako kloniraju i ožive druga Staljina,e taj bi rešio situaciju u Siriji za tri dana.A ovi,današnji ruski globalistički psi,pa oni nisu u stanju ni svoje žene da brane od nasilnika a ne neku državu !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *