ТУРСКОЈ СЕ СПРЕМА ОСВЕТА: Лавров се састао са лидером Курда!

TURSKOJ SE SPREMA OSVETA: Lavrov se sastao sa liderom Kurda!

23 decembra 2015

rusya-disisleri-bakani-sergey-lavrov- 789Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov sastao se sa liderom turske prokurdske Narodne demokratske partije Selahatinom Demirtašom.

Ipak, ono što je ruski šef diplomatije tom prilikom rekao nije moglo da se vidi u direktnom prenosu na televiziji Raša tudej, kamere te stanice, kao i ostalih medija, udaljene su iz sale za sastanke neposredno pre početka Lavrovljevog izlaganja.

Prethodno je Demirtaš, koga zapadni mediji nazivaju kurdskim Obamom rekao da mora da se nađe rešenje za poboljšanje odnosa Turske i Rusije, kao i da je veoma tužan zbog toga što su odnosi pokvareni posle obaranja ruskog vojnog aviona.

On je istakao da za to što se dogodilo krivicu ne snosi samo Turska, već da su uključene i druge svetske sile, kao i da se njegova partija u svojoj matičnoj državi bori za uspostavljanje pluralizma, koji sprečava aktuelna vlast.

(B92)

KOMENTARI4 komentara

 1. Blesavo i tačno says:

  "Ovo nije fer, majke mi." To reko Đoka i osto živ. Ali će imati dalekosežne posledice za svet. Kurde niko i nikad nije podržao na ovaj način. Rusi su potpuno usvojili američku taktiku. Malo vojno intervenišemo, vi malo zaserete a mi onda "mekom silom" rasturamo vašu državu. Podržimo i naoružamo Kurde. A ako zatreba, imamo mi i nešto tvrđe.

 2. MERI says:

  Nije adekvatan naslov ovog članka. Bolje bi bilo da stoji: KOM LI ĆE SE CARSTVU PRIVOLETI KURDI? Ima i Zapad od ranije svoje planove za ceo Bliski istok, pa i za Kurde. Nije slučajno što amerikanci celo vreme tobožnje intervencije protiv ID dobro saradjuju sa Kurdima. DAEŠ (ISIS) je specijalna vojska Zapada koja služi za stvaranje haosa na Bliskom istoku. Posle toga isti taj Zapad uvodi red, pravi nove, slabije i manje države sa marionetskim prozapadnim režimima, uzima nacionalna blaga preko svojih kompanija... Plan Zapada za Irak je da se rasparča na tri manje države i zatim zbog formiranja Kurdistana i otcepljenje značajnog istočnog dela Turske! Erdogan je pogrešio kad je oborio ruski avion, jer su zahladneli rusko turski odnosi. Tako da u slučaju otcepljenja Kurda i za koju god stranu da se Kurdi odluče, Turska ne može da računa na rusku podršku. Pravo pitanje je ko ih je nagovorio da obore avion, da li je to samo Erdoganova želja zbog nelegalne trgovine naftom, kao što nam se često ponavlja. Mislim da je najtačniji prvi utisak na kraju dana 24.11.2015. da je Zapad preko Turske i svih dogadjaja tog dana, planirao izbijanje direktnog konflikta NATO - RUSIJA, sa ciljem da se obustavi ruska intervencija u Siriji. To nisu postigli, ali su nešto ipak dobili: Turska je sad lakši plen.

 3. Apis says:

  Cilj SAD i EU je napraviti male i nesposobne drzave sa instaliranim unutrasnjim tenzijama koja zivi u intenzivnom strahu od raspada. Njihova podrzka bilo kome traje samo dokle imaju licni interes. Zar nije Srbija bila saveznik i prijatelj koga su uzdizali pod oblake i bez ikakvog povoda svirepo zgazili i ponizili do bola. Tačno je i da će Rusija zgaziti onog ko podmeće nogu njenim interesima ali ne u cilju da pljačke i ponizenja nekog naroda nego da zastiti sebe i neki red u svetu. ZATO SAVESNI LJUDI UVEK STANU NA STRANU RUSIJE.

 4. Sibirjak says:

  @Blesavo i tačno. E pa baš i ja to pomislih. Ukrade mi misao. Samo je velika razlika između fašizma i Ruske intervencije.To treba uzeti u obzir. Amerikanci su reinkarnacija zla, a Rusi donose svetu samo dobro

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *