ТУРСКА НАЈОШТРИЈЕ ОСУДИЛА ПРИШТИНУ

TURSKA NAJOŠTRIJE OSUDILA PRIŠTINU

15 marta 2021

Turska je najoštrije osudila odluku privremenih prištinskih institucija da otvore svoju ambasadu u Jerusalimu.

Tursko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je Priština takvim potezom prekršila rezoluciju UN o statusu Jerusalima i nanela štetu mirovnom procesu za rešenje izraelsko-palestinskog konflikta.Ankara smatra da je Priština nanela štetu i kršenjem statusa kvo Jerusalima u sklopu mirovnog procesa, kao i viziji da se konflikt reši stvaranjem palestinske države, prenosi „Dejli sabah“.

Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore privremenih prištinskih institucija saopštilo je u nedelju da je ambasada tzv. Kosova u Izraelu, sa sedištem u Jerusalimu, zvanično otvorena, kao deo sporazuma postignutog u Vašingtonu u septembru prošle godine.

Priština i Izrael uspostavili su diplomatske odnose 1. februara na onlajn ceremoniji.

KOMENTARI3 komentara

  1. Archelay says:

    Za pitanje ovakvog kova radi se prakticno a ne retoricki.Nema tu"hoces-neces"nego,povuci prznanje i neka on razmislja o posledicama a ne osteceni.Ali sa obzirom da je Erdogan-Erdogan,za pobednika je ovo"idemo dalje".

  2. I Love persida says:

    Pa bre? Svi živi su osudili ambasadu prištine u Jerusalimu, a jedino naš Vuči joj dade zeleno svetlo da bi ješama držao sveću? E svašta, a onaj mali Dači se živ izlomi da Papuanci sa Nove Gvineje povuku priznanje kosova republjik? Valjda je sve trebalo obratno, da li zaista politika toliko smrdi? Nije zalud Zakharova dodala dignutu suknjicu za našeg Vuči u ameriki.

  3. I Love persida says:

    Ko zna, možda je to mudar potez koji vodi naš Vuči bogom dan, sada će ceo svet da mrzi prištinu i samostalno kosova republjik, samo još i nama da se ne obije o glavudžu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *