ТУЖБА ПРОТИВ ВУЧИЋА

TUŽBA PROTIV VUČIĆA

6 decembra 2019

Protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića podneta je krivična prijava pred kosovskim Specijalnim tužilaštvom „zbog negiranja zločina i masakra u Račku“, rekao je advokat Tom Gaši, a prenose kosovski mediji.

Tom Gaši je rekao da je bio pravni zastupnik porodica kosovskih Albanaca kada je bivši srpski policajac Zoran Stojanović proglašen krivim za ubistvo i pokušaj ubistva ispred Okružnog suda u Prištini, koji su tada uglavnom činile sudije iz Unmika.Gaši je istakao da je u ime tih porodica podneo tužbu.

Naveo je da je Stojanović „osuđen za masakr u Račku, 15. januara 1999. godine“.

„Juče je proglašen krivim i bivši ministar Todosijević, a predsednik Vučić je izjavio da su Račak izmislili albanski teroristi, da se masakr nikada nije dogodio. On je time počinio krivično delo izazivanja nacionalne mržnje“, dodao je Gaši.

Dodaje da se krivična prijava protiv Vučića sada nalazi u rukama Specijalnog tužilaštva, koje će odlučiti o daljim koracima.

„Od ovog trenutka Aleksandar Vučić ima krivičnu prijavu za to krivično delo u Tužilaštvu Kosova“, rekao je Gaši.

KOMENTARI11 komentara

 1. Istina says:

  Mogu da ga ufate za onu stvar, te njihove tužbe nikada neće biti pravnosnažne...

 2. Gardista says:

  I ja podneo tuzbu protiv Mite balije....prpa Vucicu, sad ce Hag da zakuca.

 3. Slobodanka says:

  Ovo je vest za naivne. Šiptari zapravo treba da mu daju orden. I to ne samo jedan.

  • Dani says:

   Tacno Slobodanka!Ovo je uvertira pred izbore za sledecu godinu.Siptari ovom vescu treba da "dokazu" Vucicev "patriotizam",da nateraju osiromaseni(u svakom pogledu)narod da izadje na izbore(BOJKOT vucicu uopste ne odgovara,jer bi doziveo takav poraz kao niko do sada).Ovom gestom Siptari pomazu Vucicu da se odrzi na vlasti jer im kao takav potpuno odgovara(veza Vucic-Taci-Zaev-Djukanovic).Samo naivni i potkupljeni ce izaci na namestene izbore,na izbore na kojima mrtvi i novorodjencad glasaju.BOJKOT!!!!!!!!!

  • Opet ja says:

   Pošteno da mu sude pa neka ga streljaju.

 4. Miraš says:

  Biće pun ordenja.

  • persida says:

   Pocelo je sa Putinom i SPCom, tek stizu odlikovanja.

   • Miraš says:

    Kad se nakupi ordenja računa da će njegova slika biti jača od slike starih boraca sa solunskog fronta. Samo solunci znamo za šta su se izborili, a gde su njegovi rezultati? Malivuk je ljukav a grize ko ala. SPC je ucenio za orden, a da li je nečim ucenio i Putina?

 5. Kosovac says:

  Molim kolege komentatore da daju što više komentara, e da bi skinuli onog Hafizbegovića sa top liste. Smučilo mi se ovo maltretiranje, svaki članak koji sam čitao bio je sa fotografijom desno one Jelene Milić, mesec dana. Taman nju skinuše, odmah postaviše Hafizbegovića, sada mora on da se gleda. Možda ja ovo uzalud, zato što kada skinu ovog baliju, postaviće Balaševića, kad skinu Balaševića, postaviće Čedu, i taka natamo, sve omiljene likove, da čitalac uživa kada nešto čita u Intermagazinu.

  • Sumo says:

   Pa šta oćeš vučka da gledaš svaki dan, 'si ti normalan? :-)

 6. Sumo says:

  Komentar 14: Laju kere karavani prolaze...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *