ТУЖИБАБА: Колинда нас тужила у УН због Шешеља!

TUŽIBABA: Kolinda nas tužila u UN zbog Šešelja!

20 aprila 2016

pol-kolinda-nas-tuzila_767Kao predsednica Hrvatske duboko sam razočarana i zabrinuta prvostepenom presudom Haškog suda u slučaju Šešelj. Sasvim je jasno da je ova presuda, ne samo protivna temeljima i svrsi Suda, već je i duboko štetna za proces uspostavljanja trajnog pomirenja na prostoru jugoistočne Evrope.

Ovo je u pismu generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu, prvom čoveku Generalne skupštine i predsedniku SB, napisala predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, preneo je u utorak „Večernji list“.

Pisma će, kako se navodi, biti prosleđena i svim državama članicama UN, a u njima Kitarovićeva moli da se posebna pažnja posveti uspešnom završetku rada Tribunala, vodeći računa o temeljnim razlozima njegovog osnivanja i posebno o poštovanju prava žrtava.

– Presuda Šešelju je vrlo opasan presedan za sve druge oružane sukobe u kojima se vojni ciljevi nastoje da ostvare sprovođenjem genocida i etničkog čišćenja. Oslobađanje Šešelja – osnivača nacionalne i verske netrpeljivosti, simbola progona i etničkog čišćenja u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini, kao i podstrekača stvaranja „velike Srbije“ silom i zločinima, potpuno je protivno ranijim činjenično-pravnim nalazima merodavnih veća Suda.

Kitarovićeva podseća kako je 13. oktobra 2015. tadašnji predsednik Suda Teodor Meron SB uputio pismo u kojem izveštava o ozbiljnom propustu Srbije da poštuje svoje međunarodne obveze, a povodom činjenice kako ona nije sudu izručila troje svojih državljana optuženih zbog zastrašivanja i potkupljivanja svedoka u slučaju Šešelj.

– Očekujemo ne samo da Srbija u potpunosti sarađuje s Tribunalom, nego i da se prestane ignorisati činjenica da se u odnosu prema svedocima u slučaju Šešelj postupalo na nedopušten način – zaključuje hrvatska predsednica.

LIDER SRS: DOLAZIM KOD NJE U PETAK

Prvi čovek radikala Vojislav Šešelj, umesto komentara na pismo Kitarovićeve, za „Novosti“ je ponovio da će u petak stići kod nje kao što je i obećao.

– Ispuniću joj najveću želju. Škripaće kreveti – u svom stilu je poručio Šešelj.

KOMENTARI18 komentara

 1. rema says:

  Stiže vojvoda Šeki Kolindice! Buahahahaha...!!!

  • Aloysius Saint says:

   Kad stiže? Ups, nismo još uredili čeliju. A da ga malo zadržite dok ne napravimo vješala za tog otpalog Hrvata? :-D

 2. Petar says:

  Zmija otrovnica. Ona priča o genocidu. Ona kao Hrvatica i iz pozicije genocidne Hrvatske. To mogu samo oni. Al me zato Šešelj nasmijao !!

  • enio says:

   https://www.youtube.com/watch?v=CNk3NRrCzKg

  • Aloysius Saint says:

   Srbi su u 19. stoljeću proveli etničko čišćenje i genocid nad Turcima i sad se prave blesavi. U balkanskim ratovima početkom 20. stoljeća počinili su genocid nad Albancima i sad se isto prave toše. Krajem istog stoljeća počinili su genocid nad Bošnjacima i pokušali počiniti genocid nad Hrvatima i još imaju obraza nešto pisati i javljati se! Sramota! Povraća mi se!

 3. Pozuri polako says:

  Tokovi civilizacije stvarno pokazuju do kojih razmera i nivoa pokvarenjastva je uspela da je dovedu rukovodece strukture, oni koji se smatraju upravljacima dolaze s nivoa, ili bolje reci polusveta, zaudarajuci na smrad kanalizacije.Totalna civilizacijska poremecenost, izopacenost zapada i njihovih slugu i poslusnika.

 4. Batina says:

  Kolindi treba dobra batina.

 5. mijo says:

  dobro se njih dvoje gleda meni se cini da ce oni vladati oboje sa srbijom i hrvatskom

 6. SRBIN says:

  Braćo i sestre, ne gubite dragoceno vreme na ovu budalu ALEKSANDRA VUCICA i novokomponovanog mladoturčina….učite decu pravoj istoriji i činjenicama, a ne na katoličko-sektaškom viđenju istorije….a teški dani i godine tek predstoje, i za sve one koji su se odrekli sopstvene vere…ALEKSANDAR VUCIC ….taj će prodati i decu i sve svoje kako bi se okitio šahovnicom ili ljiljanima…zavisi ko plati više….

 7. rema says:

  Kobilinda Grobar-Kitara. Neće se smiriti dok je Šeki ne dovati. Buahahahaha...!!!

 8. Sale says:

  Ustaska kobila...a volela je srpsku kitu...

 9. Portopranco says:

  Ona je hrvatska mitomanka.Mitomanija i prizemni šovinizam u hrvatskom društvu i dalje pali, ali Srbima ona može samo staviti soli na rep.

 10. ??? says:

  Evo prilike da se još jednom UN obaveste ko je poslao pismo i ko su nove povampirene ustaše a da im je Šešelj, SAVEST.

 11. rema says:

  A šta će Kolindica, uželela se četničke alatke. Prva ljubav zaborava nema. Udri to Šeki, nek sve puca!

 12. Kulak says:

  Grabara ima dobru konjanicu,dva magarca,jednu magaricu.

 13. rema says:

  Još nije istrošena ova Kolinda. Amortizeri su joj još u funkciji. Imaće tu posla Šeki. Sredi je Vojo! Možeš ti to!

 14. Lajla says:

  KGK,NATOVSKA SUPLJARA,PRAVO IZ BRISELA STIGLA NA CELO nove-stare NDH.

 15. sime says:

  ona ce vladati hrvatskom a seselj srbijom u isti kos sve ide zuti obodvoje brat i sestra

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *