Tužilaštvo nema diskove sa Šarićem

Tužilaštvo nema diskove sa Šarićem

20 marta 2014

RADISAVLJEVICTužilaštvu nisu dostavljeni diskovi na kojima se nalaze snimci susreta Darka Šarića sa političarima, kaže tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Radisavljević je poručio da ne želi da se bavi spekulacijama, već dokazima i činjenicima.

„Ja sam tužilac, bavim se dokazima i činjenicama, ne spekulacijama. Dokumente takvog sadržaja ne posedujem i nisu dostavljeni Tužilaštvu, a da li će ih neko dostaviti i da li uopšte postoje, videćemo“, rekao je Radisavljević u intervjuu Prvoj televiziji.

Na pitanje kada će Šarić biti saslušan u slučaju odavanja službene tajne, a u okviru koga je saslušan i Branko Lazarević, Radisavljević je rekao da je cela sledeća sedmica planirana za nastavak glavnog pretresa u postupku krijumčarenja narkotika.

Prema njegovim rečima, tek će se sledeće sedmice videti da li će biti vremena da se Šarić u toku nedelje ispita kao svedok u postupku za odavanje službene tajne.

Upitan da li će Šarić biti saslušan u postupku koji se vodi protiv Miroslava Miškovića, tužilac je rekao da odluku o tome treba prepustiti nekom budućem vremenu.

Radisavljević je rekao da još nije video Šarića i da je to planirano za ponedeljak, 24. mart, za kada je zakazan nastavak glavnog pretresa u postupku koji se vodi zbog krijumčarenja kokaina.

On je ponovio da je jedna od mogućnosti i zaključenje sporazuma o priznanju krivičnog dela, te da je za tako nešto potrebna inicijativa ili tužioca ili samog okrivljenog.

„Mislim da je preuranjeno da o tome razgovaramo i razmišljamo“, rekao je Radisavljević i naveo da je to samo mogućnost koju karakteriše sporazumevanje javnog tužioca i okrivljenog o elementima krivičnog dela, pravnoj kvalifikaciji i o samoj sankciji, čime se, u tako složenim predmetima, izbegava dugotrajno vodjenje krivičnog postupka, što ga čini ekonomičnim i za tužioce efikasnijim.

Govoreći o direktoru Inspekcije za rad u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike Dragoljubu Peurači, koji je juče uhapšen, Radisavljević je rekao da je protiv njega podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita.

„Po navodima iz krivične prijave, proizilazi da je od vlasnika privatnog preduzeća ‘Man Power’ zahtevao novčani poklon u iznosu od 30.000 evra, i da je juče u toku dana primio 15.000 evra“, naveo je Radisavljević.

Peurača je ranije radio kao operativac u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, odakle je otišao za načelnika odeljenja za kontraobaveštajnu zaštitu u kabinetu ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal u toku je saslušanje Peurače.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *