Tužilaštvo pokrenulo akciju u vezi lažne dokumentacije Jovanovićevih firmi..

Tužilaštvo pokrenulo akciju u vezi lažne dokumentacije Jovanovićevih firmi..

17 jula 2014

hro-ceda jovanovic 8474Republičko javno tužilaštvo proverava sve relevantne dokaze koji su im na raspolaganju u ovom trenutku u vezi s falsifikovanjem dokumentacije u kompaniji „Agroposlovi“, koja je u vlasništvu Jelene Jovanović, supruge lidera LDP, nezvanično saznaje Kurir.

To praktično znači da se „češlja“ dokumentacija koja upućuje na to da su „Agroposlovi“ falsifikovali potvrdu o povraćaju merkantilne pšenice Direkciji za robne rezerve kako bi na osnovu lažnih dokumenata ostvarili dobit od 60.000 evra.

– Ukoliko se pokaže da ima elemenata krivičnog dela, tužilac će reagovati po službenoj dužnosti. Postoji i druga mogućnost, a to je da se postupak pokrene na osnovu tužbe ili Direkcije za robne rezerve ili firme SGS, čiji je sertifikat zloupotrebljen – rečeno nam je nezvanično u tužilaštvu.

Direktor direkcije za robne rezerve Goran Tasić potvrdio je da oni neće pokretati tužbu jer su aktivirali bankarsku garanciju i obezbedili se.

– Za nas je važno da su „Agroposlovi“ od Direkcije dobili 4.999,81 tonu pšenice, koju je trebalo da vrate do kraja marta 2014, ali to nisu uradili – kaže Tasić i dodaje:

– Nije tajna da su u nekim silosima rezerve bile samo na papiru, ali to je u nadležnosti istražnih organa. Znate, nama je genetski usađeno da hoćemo da prevarimo državu – kaže Tasić.

Međutim, naš izvor iz Direkcije za robne rezerve kaže da seme za takvu genetiku treba tražiti upravo u Direkciji.

– Jovanovići bi samo „papirološki“ vratili pšenicu da nije bilo dopisa SGS. Rukovodioci Direkcije pokušali su da stvar zataškaju, pa su se Čedomir Jovanović i Goran Tasić i sreli – navodi naš izvor iz Direkcije.

Profesor na Poljoprivrednom fakultetu Miladin Ševarlić sklon je da poveruje da u aferi „Agroposlovi“ nema nevinih.

– Osnovno pitanje u javnosti jeste ko je odgovoran ne samo za „slučaj Agroposlovi“ već i za sve druge prethodne afere. Posebna je priča odakle političari u poslovima skladištenja robnih rezervi – kaže Ševarlić.

(Kurir)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *