TUŽNA PRIČA: Mislio sam da nikad neću zaplakati

TUŽNA PRIČA: Mislio sam da nikad neću zaplakati

23 maja 2014

07 (1)_620x0Mislio sam da će suza pre poteći iz mermera, nego iz mojih očiju. Slovio sam za čoveka „teškog na suzu“, jer sam sve muke, kao muškarac, preživljavao u sebi. Popustile su. Suze same idu!

Ovako za „Novosti“ govori Živan Milutinović, ugledni domaćin iz Kržave, jednog od sela koja su najviše stradala, podjednako od bujica i klizišta. Ostao je potpuno bez imovine.

– Naša šestočlana porodica, sada je na ulici, što je osećaj koji ne bih poželeo ni najvećem dušmaninu – kaže naš sagovornik.

– Kuća, štale, obori, torovi, kačare i voćnjaci su uništeni. Ni stoku, a kamoli živinu, nismo stigli da izbavimo. I dalje je crno da crnje ne može biti, pa ne mogu da vidim katastrofu. Moji ukućani me mole da ne idem, da me ne bi „strefio“ srčani udar! A bili smo domaćinstvo, „samo takvo“.

Milutinović je samo jedan od domaćina, čije će obnavljanje domaćinstva na pradedovskom ognjištu biti moguće, jer su klizišta jeziva. I on i njegovi ukućani zbrinuti su u Krupnju. Ne znaju kako dalje.

– Postali smo izbeglice u svom gradu, svom kraju, svojoj zemlji – kaže starina Živan.

– Osećaj je koji nisam mogao usniti ni u najgorem snu!

U Krupanj stiže pomoć sa svih strana. Utehu, pomoć i podršku pružili su i najavili su da će i te kako biti nastavljena, predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, sa suprugom Dragicom, ministri Selaković, Ljajić i Vulin.

– Država je kao majka, uz mnogobrojne dobre ljude, stala iza nas, što nam daje i veru i nadu i da ćemo uspeti da pomognemo svima koji su ostali bez imetka, uz žaljenje što je izgubljen i jedan život, u dane kada je Krupanj bio odsečen od sveta – kaže Krupanjac Miloje Lukić.

POMIRENjE

Predsednik opštine Rade Grujić (SPS) i Miloje Lukić, predsednik OO SNS, dva ljuta politička rivala, pomirili su se juče, saznale su „Novosti“, što su obojica političara i potvrdili.

SNS je opozicija lokalnoj vlasti, koju predvodi SPS sa DS i DSS. Pre nekoliko meseci SPS je ustanovio novu skupštinsku većinu, iz koje je izbačena SNS. Pomirenje je uspostavljeno „u interesu grada i kraja, saniranja problema ovdašnjih ljudi“, naveli su Grujić i Lukić. Lukić je odmah dobio zaduženje da koordinira rad sa mesnim zajednicama.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Sonja says:

    Kakve veze ima drugi deo teksta---politika?? Tuzna i dirljiva prica o Zivanu i njegovoj porodici...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *