ТВОРАЦ „НОВИЧОКА“ ПОРУЧИО НЕМЦИМА: Да је Наваљни отрован “Новичоком” био би на гробљу, а не у болници.

ТВОРАЦ „НОВИЧОКА“ ПОРУЧИО НЕМЦИМА: Да је Наваљни отрован “Новичоком” био би на гробљу, а не у болници.

2 септембра 2020

Тровање Наваљног „Новичоком“ довело би до његове смрти, а не до коме, изјавио је за Спутњик доктор хемијских наука Леонид Ринк, који је био директно укључен у развој „Новичока“.

„У том случају, он би одавно одмарао на гробљу“, рекао је Ринк.Стручњак истиче да се симптоми „тровања“ Алексеја Наваљног у потпуности разликују од примене отровне супстанце „Новичок“.

Према његовим речима, да је употребљен „Новичок“, симптоми тровања били би другачији: „Имао би грчеве и тако даље. Потпуно другачији симптоми“, додао је Ринк.

Ринк наводи да покушај повезивања „тровања“ Алексеја Наваљног са употребом „Новичока“ против њега представља политички корак.

„То је апсолутна политичка глупост“, рекао је Ринк.

Према његовим речима, руски лекари су у почетку такође сматрали случај Наваљног тровањем, али убризгани противотрови нису дали резултата.

„Ако они мисле да наши ништа не знају, онда врло погрешно мисле“, закључио је Ринк.

Немачка влада је, позивајуц́и се на лабораторију Бундесвера, саопштила раније да је руски опозиционар Алексеј Наваљни „отрован“ супстанцом из групе хемијских бојних отрова „Новичок“.

С тим у вези, портпарол председника Русије Дмитриј Песков изјавио је да Берлин није обавестио Москву о својим закључцима и да Русија нема такве податке. Министарство спољних послова Русије је, са своје стране, истакло да Русија чека одговор Немачке на захтев о ситуацији са Наваљним.

KOMENTARIЈедан коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u