ТВОРАЦ „НОВИЧОКА“ ПОРУЧИО НЕМЦИМА: Да је Наваљни отрован “Новичоком” био би на гробљу, а не у болници.

TVORAC „NOVIČOKA“ PORUČIO NEMCIMA: Da je Navaljni otrovan “Novičokom” bio bi na groblju, a ne u bolnici.

2 septembra 2020

Trovanje Navaljnog „Novičokom“ dovelo bi do njegove smrti, a ne do kome, izjavio je za Sputnjik doktor hemijskih nauka Leonid Rink, koji je bio direktno uključen u razvoj „Novičoka“.

„U tom slučaju, on bi odavno odmarao na groblju“, rekao je Rink.Stručnjak ističe da se simptomi „trovanja“ Alekseja Navaljnog u potpunosti razlikuju od primene otrovne supstance „Novičok“.

Prema njegovim rečima, da je upotrebljen „Novičok“, simptomi trovanja bili bi drugačiji: „Imao bi grčeve i tako dalje. Potpuno drugačiji simptomi“, dodao je Rink.

Rink navodi da pokušaj povezivanja „trovanja“ Alekseja Navaljnog sa upotrebom „Novičoka“ protiv njega predstavlja politički korak.

„To je apsolutna politička glupost“, rekao je Rink.

Prema njegovim rečima, ruski lekari su u početku takođe smatrali slučaj Navaljnog trovanjem, ali ubrizgani protivotrovi nisu dali rezultata.

„Ako oni misle da naši ništa ne znaju, onda vrlo pogrešno misle“, zaključio je Rink.

Nemačka vlada je, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila ranije da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni „otrovan“ supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „Novičok“.

S tim u vezi, portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da Berlin nije obavestio Moskvu o svojim zaključcima i da Rusija nema takve podatke. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je, sa svoje strane, istaklo da Rusija čeka odgovor Nemačke na zahtev o situaciji sa Navaljnim.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ivke says:

    Zapadnjacke gluposti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *