ТВРДЊЕ КАНАДСКОГ ЕКСПЕРТА ШОКИРАЛЕ: Ево шта ће Трамп урадити са Косовом (ВИДЕО)

TVRDNJE KANADSKOG EKSPERTA ŠOKIRALE: Evo šta će Tramp uraditi sa Kosovom (VIDEO)

9 decembra 2018

Novinar i politički savetnik iz Kanade Džon Bosnić je u novoj emisiji “Aktuelno” izneo svoje rešenje kosovskog problema. Ujedno, osvrnuo se i na načine povezivanja srpske dijaspore sa otadžbinom.

– Smatram da sve srpske grupe treba da se udruže zajedno, i da pravimo plan za dalje, ali Beograd treba da vodi taj plan. Ne smemo da izgubimo toliko veliki deo naroda, imamo pet miliona Srba koji žive van Srbije.Jevreji pokazuju svojim primerom zašto je ta povezanost veoma važna. Zašto država ne organizuje let Er Srbijom mlađih Srba koji bi došli ovde da pre svega nauče srpski, povežu se sa maticom, rade nešto korisno, upoznaju zemlju svog porekla.

Sada dolaze oni koji imaju sredstva, koji imaju kontakte sa rodbinom, ali ne dolaze oni koji su tamo rođeni ne pričaju srpski. Možda dobijamo nove povratnike koji će, uz povećanje nataliteta, što isto smatram kao jako važno, dići broj Srba na bar deset miliona u roku od deset godina.

Moramo da budemo povezani sa svojim korenima, a zašto se neki odriču svog porekla, pa to je rezultat ispiranja mozga pogotovo ako ste treća, četvrta generacija van Srbije, rekao je između ostalog Bosnić koji se zapitao:

– Da li je normalno da uoči Trampove pobede na izborima naš predsednik ide do Hilari da joj pruži podršku? Njoj koja je uvek bila protiv Srba, najgora ikada za nas? To je neznanje, ili ne znam šta je.

Srbi u Americi su skoro svi glasali za Trampa, Srbi ovde u Srbiji su podržali Trampa.. Melanija je, koliko sam čuo, izrazito prosrpski orijentisana, Džon Bolton je jedini bio protiv priznanja Kosova, toliko da je pravio i sastanke za lobiste, i tada smo čuli od njega da bi to bila jedna od najvećih grešaka u spoljašnjoj američkoj politici.

Mi moramo što pre da nađemo stručnog čoveka u Vladi da radi svoj posao, da otvori ozbiljan biro sa 50 ljudi koji će dan i noć tražiti sve načine i kontakte od Trampa da bi se odrekao priznanja Kosova.

Očekujem to, imamo još šest godina s Trampom i mislim da će on da poništi priznanje Kosova, a za taj dan treba da se spremamo. Pre nego što su ubili prvog Srbina OVK ekstremisti su pobili 750 Albanaca, imamo među njima veliki broj onih koji su rasli u Jugoslaviji i koji nisu protiv života u Srbiji, rekao je Bosnić, a celu emisiju možete pogledati u sledećem videu:

(Pravda.rs)

KOMENTARI7 komentara

 1. Ivan Grozni says:

  Vucicevoj vladi ne trebaju pametni Srbi koji su u Srbiji a kamo li da se sekira za one koji su negde u "dalekom" svetu. Jedina mi je nada da ima pametnih i u SNS pa ked prodje ova euforija i kad se osete sigurnima, nesto urade i za Srbiju.

  • Posmatrac says:

   Ko je pametan ne pada mu na pamet da ide SNS.

 2. Zoran says:

  Lako cemo sa Amerikom, sta cemo sa Vucicem?

 3. stana says:

  neznam ko je ovaj Bosnić ali treba poslušati ovog gospodina ,ja sam bila iznenađena kada sam videla Vučka kod Hilari ,a kasnije njen muž na tv u srbiji sa Vučkom.

  • Rade says:

   Ne treba ovoj vlasti kao ni predhodnim srpska dijaspora,njeno znanje logistika te ekonomskofinansijski potencijali.Njima trebaju slepi poslusnici pa ako su I neobrazovani i nekompetentni za bilo kakvi ozbiljan posao.Zar nemamo primere nepismenog coveka koji poseduje vise od 20 firmi iz svih oblasti drustvenog zivota industrije turizma medija itd.Pa se onda cudimo sto nam Hrvati I Albanci drze lekciju sa lobistima na svakom delu zemljine kugle.Drze nam lekcije sto je njihova dijaspora sastavni deo njihovog drustva.

  • Miraš says:

   Sviđa se i meni mnogo toga što bosnić govori, ali sagovornika to što Bosnić ne verujem da se na takav način može postići od SAD povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova kao što on predlaže. Reč je o generalnoj američkoj spoljnoj politici koja veži za ceo svet i ona se ne može tako menjati. Kosovo je jedan u nizu primera kako Amerikanci ostvaruju dominaciju na celoj planeti. "Ima li neki narod koji se oseća nacionalno neoslobodjenim i da je sklon trvenju pa da mi to najpre razjarimo zatim kao da im pomognemo, a zapravo da ubacimo tamo svoju čizmu?" Ideju ostvarenja nacionalnih sloboda znalaćki zloupotrebljavaju, ona im je potrebna da bi opravdali svoje vojno prisustvo. Na takvim sukobima profitira američka vojna industrija, da bi ona zaradjivala što više treba što više takve sukobe organizovano podsticati. Tu si i prirodni resursi i privredni kapaciteti zemlje domaćina koji će nakon sukoba i rata biti na rasprodaji.

   • Miraš says:

    ... Sviđa se i meni mnogo toga što Bosnić govori, ali ne verujem da na takav način može se postići od SAD povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova kao što on predlaže

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *