У 13 РАЗВИЈЕНИХ ЗЕМАЉА осетно је више оних који верују ПУТИНУ него ТРАМПУ

U 13 RAZVIJENIH ZEMALJA osetno je više onih koji veruju PUTINU nego TRAMPU

16 septembra 2020

STANOVNICI razvijenih zemalja više veruju Vladimiru Putinu više nego američkom predsedniku Donaldu Trampu, navodi se u studiji nezavisnog istraživačkog centra Pew iz Vašingtona.

Istraživanje je obavljeno u Japanu, Australiji, Kanadi, Velikoj Britaniji, Holandiji, Južnoj Koreji, Španiji, Italiji, Švedskoj, Francuskoj, Danskoj, Nemačkoj i Belgiji.Učesnicima istraživanja bilo je postavljeno pitanje koliko veruju liderima SAD, Nemačke, Francuske, Velike Britanije, Rusije i Kine u njihovom pristupu međunarodnim pitanjima?

Pokazalo se da u tim zemljama, koje su nadirektnije povezane sa SAD, najviše veruju nemačkoj kancelarki Angeli Merkel (76% ispitanika), a nešto manje – francuskom predsedniku Emanuelu Makronu (64%).

Britanskom premijeru Borisu Johnsonu veruje 48% ispitanika.

Poverenje u Putinov pristup međunarodnim poslovima ima 23% ispitanih, a u pristup Si Đinpinga – 19 odsto. Najmanje je onih – 16 odsto svega – onih koji veruju Trampu. Većina ispitanika koji imaju poverenje u Putinov kurs živi u Italiji (37%) i Nemačkoj (31%).

Trampu najviše veruju stanovnici Japana – 25% ispitanika. Studija je sprovedena telefonom među 13.273 odraslih ispitanika iz 13 razvijenih zemalja od 10. juna do 3. avgusta.

KOMENTARI3 komentara

 1. Kosovac says:

  Čuješ, NEZAVISNI ISTRAŽIVAČKI CENTAR. A nezavistan je zato što je finansiran od neprofitnih sorošoida. ……………A pitanje – boli glava – „Kome više verujete, Putinu ili Trampu?“. Pitanje tačno primereno inteligenciji stanovnika tih 13 najrazvijenijih država, naročito stanovnicima Sorošoide Evropske Unije. Možda bi trebalo da postave i pitanje: „Koga više volite, Putina ili Trampa?“.

 2. Rista says:

  Telefonom? To ti isto ko gledanje u bob. Do pre napredne tranzicije svih Istočnih zemalja Sveta, zapadni kalupi, galupi i kojekakva druga ispitivanja su bila najlažljivija stvar na Svetu i u ljudskoj istoriji. Ali posle tranzicije Istoka, više nisu. Svi jednako lažu a Kina je najnaprednija država Sveta danas, tako da već naveliko tuče Zapad. Uskoro će CIJA sa svojom propagandom biti smešna. Gebels je prevaziđen tokom Hladnog rata a CIJA tokom tranzicije Istoka. Doduše, danas više nije ni moguće utvrditi ko više laže, jer svi lažu. Danas se nivo i promenio i povisio jer svi koriste mengelovske metode. To je praktičnije od Gebelsa. Gebels je bio samo teoretičar. Naprimer, kad idete na glasanje onda one koji su dobrodošli tuku da izađu na glasanje a one koji nisu dobrodošli, tuku da ne izađu. To ti neka Gebels-Mengelovska inovacija ili ti Gvantanamo sistem, ali to će Istok uskoro prevazići. Na primer, u Srbiji i Crnoj gori je to već uhodana metoda. A eto na primer i glasanje u Meriku i to poštom. Zamislite to? Ja ne mogu da zamislim, ali izgleda da će stvarno biti poštom. Koje je to crkavanje od smeha, majko mila. Bolje preko Gugla ili Alibabe. A ko zna šta će biti. Još nisu ispitane sve varijante i mogućnosti.

  • Kosovac says:

   @ Rile, …..De si bre, jesi'l živ? Evo ja te pozdravljam. Milo mi je samo zato što sam ti čuo glas. Ne onaj Milo, već stvarno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *