У 13 РАЗВИЈЕНИХ ЗЕМАЉА осетно је више оних који верују ПУТИНУ него ТРАМПУ

У 13 РАЗВИЈЕНИХ ЗЕМАЉА осетно је више оних који верују ПУТИНУ него ТРАМПУ

16 септембра 2020

СТАНОВНИЦИ развијених земаља више верују Владимиру Путину више него америчком председнику Доналду Трампу, наводи се у студији независног истраживачког центра Pew из Вашингтона.

Истраживање је обављено у Јапану, Аустралији, Канади, Великој Британији, Холандији, Јужној Кореји, Шпанији, Италији, Шведској, Француској, Данској, Немачкој и Белгији.Учесницима истраживања било је постављено питање колико верују лидерима САД, Немачке, Француске, Велике Британије, Русије и Кине у њиховом приступу међународним питањима?

Показало се да у тим земљама, које су надиректније повезане са САД, највише верују немачкој канцеларки Ангели Меркел (76% испитаника), а нешто мање – француском председнику Емануелу Макрону (64%).

Британском премијеру Борису Јохнсону верује 48% испитаника.

Поверење у Путинов приступ међународним пословима има 23% испитаних, а у приступ Си Ђинпинга – 19 одсто. Најмање је оних – 16 одсто свега – оних који верују Трампу. Већина испитаника који имају поверење у Путинов курс живи у Италији (37%) и Немачкој (31%).

Трампу највише верују становници Јапана – 25% испитаника. Студија је спроведена телефоном међу 13.273 одраслих испитаника из 13 развијених земаља од 10. јуна до 3. августа.

KOMENTARI3 коментара

 1. Косовац says:

  Чујеш, НЕЗАВИСНИ ИСТРАЖИВАЧКИ ЦЕНТАР. А независтан је зато што је финансиран од непрофитних сорошоида. ……………А питање – боли глава – „Коме више верујете, Путину или Трампу?“. Питање тачно примерено интелигенцији становника тих 13 најразвијенијих држава, нарочито становницима Сорошоиде Европске Уније. Можда би требало да поставе и питање: „Кога више волите, Путина или Трампа?“.

 2. Риста says:

  Телефоном? То ти исто ко гледање у боб. До пре напредне транзиције свих Источних земаља Света, западни калупи, галупи и којекаква друга испитивања су била најлажљивија ствар на Свету и у људској историји. Али после транзиције Истока, више нису. Сви једнако лажу а Кина је најнапреднија држава Света данас, тако да већ навелико туче Запад. Ускоро ће ЦИЈА са својом пропагандом бити смешна. Гебелс је превазиђен током Хладног рата а ЦИЈА током транзиције Истока. Додуше, данас више није ни могуће утврдити ко више лаже, јер сви лажу. Данас се ниво и променио и повисио јер сви користе менгеловске методе. То је практичније од Гебелса. Гебелс је био само теоретичар. Например, кад идете на гласање онда оне који су добродошли туку да изађу на гласање а оне који нису добродошли, туку да не изађу. То ти нека Гебелс-Менгеловска иновација или ти Гвантанамо систем, али то ће Исток ускоро превазићи. На пример, у Србији и Црној гори је то већ уходана метода. А ето на пример и гласање у Мерику и то поштом. Замислите то? Ја не могу да замислим, али изгледа да ће стварно бити поштом. Које је то цркавање од смеха, мајко мила. Боље преко Гугла или Алибабе. А ко зна шта ће бити. Још нису испитане све варијанте и могућности.

  • Косовац says:

   @ Риле, …..Де си бре, јеси'л жив? Ево ја те поздрављам. Мило ми је само зато што сам ти чуо глас. Не онај Мило, већ стварно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u