U Albaniji na izborima dva pobednika, jedan ubijen i nekoliko ranjenih

U Albaniji na izborima dva pobednika, jedan ubijen i nekoliko ranjenih

23 juna 2013

bandiera_albania-70714294Vladajuća koalicija odlazećeg albnskog premijera Salija Beriše i levičarska opozicija koju predvodi socijalista Edi Rama tvrde da su pobedile na parlamentarnim izborima koji se danas održavaju u Albaniji.

Iako se prvi zvanični rezultati očekuju tek sutra, i Beriša i Rama su već saopštili da su njihove koalicije pobedile većinom glasova na izborima za novi saziv parlamenta, javila je agencija Frans pres.

Centralna izborna komisija saopštila je da je dozvolila da se produži glasanje i posle 20 sati, kada su birališta trebalo da se zatvore, jer i dalje veliki broj ljudi čeka ispred glasačkih mesta.

Današnje glasanje obeležilo je nekoliko incidenata, a najveći se dogodio u gradu Laču, severno od Tirane, gde je u pucnjavi blizu birališta ubijena jedna osoba, a tri su povređene, uključujući jednog izbornog kandidata.

Pojedini izveštaji navode da je bilo i nasilja nad novinarima, a kako je AP ranije preneo, jednom novinaru nije bilo dozvoljeno da uđe na glasačko mesto, kamera privatne TV stanice „Top Čenel” je polomljena, a jedan kamerman je, navodno, pretučen.

Na izborima u Albaniji glasa oko 3,3 miliona registrovanih birača.

I Beriša i Rama žele da Albanija stigne do članstva u EU.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *