„U albansku provokaciju umešane zapadne sile, smeta im dolazak Putina“

„U albansku provokaciju umešane zapadne sile, smeta im dolazak Putina“

15 oktobra 2014

zast_alb_dron_1_0Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je danas da je u ono što se dogodilo na fudbalskoj utakmici Srbija – Albanija umešana albanska država i neki zapadni centri moći iz EU i da je to u vezi sa najavljenom posetom predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu.

Anđelković je, u Jutarnjem programu RTS-a, ocenio da nije reč ni o kakvom incidentu, nego da su to sistematično isplanirali i sproveli oni koji ne žele da Putin poseti Beograd, koji ne žele stabilnu Srbiju.

On je ukazao da je reč o pokušaju polarizacije srpskog društva, potpaljivanja sukoba unutar same Srbije i vređanja nacionalnog ponosa.

„Zar bi mogao u normalnim okolnostima u nekoj drugoj zemlji neko da se ubaci nekoliko puta u kameru i da na taj način vređa i samog premijera“, upitao je Anđelković.

On je ukazao da, sa druge strane, niko neće albanske političare „prozivati zbog ove parade šovinizma od Tetova preko Bujanovca, Kosova i Metohije do Albanije“.

Anđelković je izrazio uverenje da neće biti nikakvih problema sutra na vojnoj paradi u Beogradu u prisustvu Putina i ocenio da će unapređenje odnosa sa Rusijom doprineti i boljim odnosima Srbije sa zapadnim državama.

Politički analitičar Branko Radun smatra da je incident režiran sa ciljem da se pošalje poruka vlastima u Beogradu da je moguć haos, ukoliko se u prisustvu predsednika Rusije Vladimira Putina, organizuje vojna parada i da je to napad na Srbiju.

Radun je rekao da iza incidenta ne stoji samo Albanija, nego da su verovatno i neki centri moći sa zapada želeli da stvore haos uoči dolaska Putina.

Reč je o nečuvenoj provokaciji sa ciljem destabilizacije situacije u Srbiji i izvršenja udara na vlast u Beogradu, istakao je Radun, u Jutarnjem programu TV Pink.

Radun je ukazao da nekim centrima na zapadu izuzetno smeta to što Srbija nije uvela sankcije Rusiji, kao i organizacija vojne parade u Beogradu u prisustvu Putina.

KOMENTARI10 komentara

 1. KOSOVO I METOHIJA ĆE USKORO PONOVO BITI SRPSKI I U SRBIJI, A ŠIPTARA TAMO BITI NEĆE says:

  PUTINE, MI,SRPSKI NAROD, KOJI INAČE NEMAMO VEZE SA NAŠIM ODNAROĐENIM, RUKOVODSTVOM, MOLIMO TE DA NAM POMOGNEŠ DA OSLOBODIMO KOSOVO I METOHIJU, JER TEBI NE SME NIKO DA SE SUPROTSTAVI.

 2. Za Srbiju says:

  Sinoć su albanci uz podršku zapada, javno pokazali svoje buduće granice, a onda su napali Srbe gde su stigli. Za mene je to objava rata, odnosno početak prekrajanja granica na Balkanu. Sve ovo, najavio je amerikanac, pa bi kirbija trebalo pozvati na informativni razgovor i medijski linčovati namere zapada. Spremajmo se, biće rata. Brže, nego što mislimo. P.S. Slažem se da je odgovor na Putinov dolazak, ali i mnogo više. Ovo je najava vremena, koje dolazi.

 3. Dusan says:

  Za Srbiju Zaboravio si da dodaš...uz podršku zapada i domaćih obaveštajnih struktura...

 4. KOSOVO I METOHIJA ĆE USKORO PONOVO BITI SRPSKI I U SRBIJI, A ŠIPTARA TAMO BITI NEĆE says:

  Posle sinoćnje sramote ministar policije je morao da da ostavku, a da ima myda,izvršio bi harakiri. Ambasador Albanije je pod hitno morao biti proglašen PERSONOM NON GRATA. A od danas,moj prešednik i prešednik svih nacionalno svesnih Srba je Putin, jer ovaj kojeg tako zovu to odavno nije. A premijer se pogubio i misli da je Džizs Krajst. SRBI,SUTRA SVI,NAS MILION,IZAĐIMO DA PLJUINEMO EVROPSKOJ SATANSKOJ FAŠISTIČKOJ UNIJI U LICE. Ponesite velikikosrpske zastave i velikosrpske transparente, šajkače i šubare, more i opanke, kome se to ne bude svidelo može u prkno da nas poljubi.

 5. Vlada says:

  Ko bre da da ostavku,oni koji su tu namešteni da nas unište do kraja...a ti brate mora da si na nekim drogama....sad si se setio da izlaziš na ulicu kad smo totalno okupirani sa svih strana....sad se samo može ginuti,kasno si se setio da se pobuniš, budale ginu,pametni se sklanjaju i nemoj ti drugog pozivati da gine,ako si ti lud,nismo svi....samo napred u boj,svi navijamo za tebe....

 6. KOSOVO I METOHIJA ĆE USKORO PONOVO BITI SRPSKI I U SRBIJI, A ŠIPTARA TAMO BITI NEĆE says:

  VLADO, TI SI DEFETISTIČKO GOVANCE.

 7. marko says:

  Ova ne e ispit za Srbija.Ova e ispit za EU i UEFA kako nejzina organizacija koja konečno gi otvori kartite deka e politička organizacija a se pomalce sportska.Vo slučaj da ja suspendiraat ovaa utakmica vo korist na albancite jasno i glasno ќe im se ukaže na Srbija deka e nedobredojdena vo EU.So toa nedvosmisleno na Srbija i se otvara pat kon konečno samoodlučuvanje so koja svetska politička ili državna tvorevina bi sakale da bidat. EU konečno pokaža deka e neprijatel na pravoslavieto i slovenstvoto.

 8. nodre says:

  Zivjela Rusija i Srbski narod ma gdje da bio KOSOVO JE SRBIJA dole siptari u vasu primitivnu ALBANIJU. drugacije niste mogli ni osvojiti bod vec tako kukavicki kakvi ste vi sportisti nakakvi nikada bili niti cete biti vec ste fasisti!!!

 9. nodre says:

  Zaboravite veliku ALBANIJU NIKADA NECETE DOBITI NIKADA A MOZDA NI TADD!!!!!

 10. cedo says:

  gde ste bre siptarcine balave,ajde cekamo vas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *