У АМЕРИЦИ ЋЕ НАСТАТИ ПОТПУНИ ХАОС: Ускоро руске хиперсоничне ракете Куби

U AMERICI ĆE NASTATI POTPUNI HAOS: Uskoro ruske hipersonične rakete Kubi

17 decembra 2021

Rusija bi mogla da rasporedi hipersonične rakete na Kubi. Ovo će ostaviti dubok šokantan uticaj na Sjedinjene Države. O ovom piše kinesko izdanje Sohu.

Kako su primetili autori Sohu, Rusija je prva u svetu razvila hipersonično oružje, koje je danas najsavremeniji tip oružja.Ako Moskva, koja već više od godinu dana doživljava snažan pritisak Zapada, želi ozbiljno da upropasti život Sjedinjenih Država, onda će morati samo da razmesti svoje hipersonične rakete na Kubi.

Ovo rusko oružje u neposrednoj blizini američkog tla će gurnuti Vašington u paniku.

Osim toga, Rusija bi trebalo da razmotri opciju stvaranja pomorske baze na Kubi, nalik Tartusu u Siriji. Objekat u Santjago de Kubi omogućiće ruskoj floti da se učvrsti u Atlantskom okeanu, piše kineski list.

„Kuba je takođe imala vazdušnu bazu, koju je u prošlosti koristio Sovjetski Savez. Ako se tamo postavi ruski strateški bombarder Tu-160 kako bi mogao da leti do susedne Venecuele i nazad, to će takođe jako uplašiti Amerikance“, navodi se u članku.

Kineski list je dodao da bi raspoređivanje ruskog naoružanja i vojnog osoblja moglo pozitivno uticati na autoritet Kube u regionu. Zahvaljujući Ruskoj Federaciji, čak su i SAD počele da poštuju ostrvsku državu, kaže Sohu.

Ipak, do sada su Rusija i Kuba ograničene konvencionalnim vojno-tehničkim sporazumima. Iako strane redovno daju izjave o međusobnoj podršci i razvoju odnosa, ideja o stvaranju ruske vojne baze na Kubi još nije razmatrana, piše kineski list.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI9 komentara

 1. Strsljen says:

  Ne bi trebali da cekaju uopste ..baze,rakete,nuklearne podmornice,posejdoni,s500,s400,panciri,torovi,suhoji i migovi i tupoljevi i jednob100 ooo vojnika u dve tri baze ...pa malo mecka i amerima na vrata da kuca . Ja bi to jos juce organizovao. Putin gubi vreme.

 2. rade says:

  Nadam se ubrzo i u Srbiji.

  • Luka says:

   Boze, daj!

 3. Beli Orao says:

  Kuba i Venecuela je trebala se davno desiti !!!

 4. Baki says:

  Udri NATO gde boli...

 5. Zoran says:

  Naslov jednoi, tekst drugo. :)

  • Crbija cveta says:

   Potrebno je komentarisati za naslov u jednom postu, a za sav tekst možemo komentarisati u sledećem postu. Dok se ne ispostimo.

 6. History planet says:

  Eh, to je nekada bilo zaveštanje Nikite Hruščova koji je instalirao na kraju kubanske revolucije za ČeGevaru i Fidela Kastra arsenal nuklearnih raketa, pa su amerikanci napunili gaće a John Kenedy je na sav glas arlaukao da neće biti prijatelj sa Hruščovom a inače su bili u svemirskoj trci sa Rusima radi osvajanja meseca gde nikada nisu ni bili. Međutim Rusija je povukla arsenal a ČeGevaru koji se borio na sledećoj destinaciji za oslobođenje afričkih kolonija ubili su FBI agenti. Kastro je ostao kastriran bez arsenala i pod sankcijama više od pola veka koje još traju. To je ruski žal za Kubom ali čak i danas mislim da će to samo tako i ostati.

  • Gardista says:

   U prevodu, ostala Kuba muva na tacni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *