У АМЕРИЦИ СЕ СПРЕМА ГРАЂАНСКИ РАТ!?

У АМЕРИЦИ СЕ СПРЕМА ГРАЂАНСКИ РАТ!?

23 јуна 2020

Аутор: Иван ДАНИЛОВ

ФЕСТИВАЛ политичког и историјског лудила које је захватило Сједињене Државе наставља се рушењем споменика – уз пуну подршку дела америчке политичке елите и главних медија.

Као што се и могло очекивати, под налетом „мирних демонстраната“ не падају само споменици истакнутим личностима америчке Конфедерације из доба грађанског рата, већ и северњачки хероји који су се успешно борили против јужњачких сецесиониста.На удару су и споменици 18. председнику САД Улисису Гранту.

Британски лист The Guardian је објавио:

„У минули петак увечер, у Сан Франциску, демонстранти су пообарали и уништили споменике белцима који су поробљавали црнце и америчке домороце. Међу срушенима је и споемник У. С. Гранту, 18. председнику САД који је у грађанском рату предводио трупе Уније и нанео пораз робовласничкој Конфедерацији“.

Само посао. И ствар технике

Оборени су и споменици католичком свецу и мисионару Јуниперу Серу и аутору речи америчке химне „The Star-Spangled Banner“ Френсису Скоту Кију.

Грантовом споменику није помогло ни то што је он био не само љути противник јужњачке Конфедерације и што је дао пресудни допринос победи Севера у грађанском рату, већ је и организовао сурови прогон припадника Кју Клукс Клана, па чак и војску користио за њихово физичко истребљивање на америчком југу.

Грантов споменик је срушен зато што је имао једног поклоњеног роба и држао га (пре грађанског рата) краће од годину дана.

А то је за данашњу Америку – неопростиво.

Међутим, главно упориште и истраживачки центар америчке либералне елите, Универзитет Јејл, није основао „случајни власник једног роба“, већ прави трговац робовима – Елијах Јејл. Али, демонстранти против Трампа и расизма не јуришају на његов кампус и не спаљују зграде овог симбола америчке робовске прошлости.

Оптужбе за расизам и „историјска кривица за трговину робовима, расизам и колонијализам“ – резервисани су само за оне политичаре, историјске личности, компаније и организације које су сада барем донекле повезане са конзервативним снагама.

И у Сједињеним Државама и у Европи.

Закључак се сам намеће: протести „против расизма“ и „против полицијске бруталности“ – чак и тражење „социјалне правде“ – у Сједињеним Државама нису ништа друго до облик унутарелитне политичке борбе. Са коришћењем технологија обојених револуција.

Експерт који је још пре осам година предвидео почетак масовних расних и политичких немира у Сједињеним Државама 2020. године – сада у интервјуима америчким медијима објашњава да је ово управо унутарелитни сукоб и да ће не само трајати веома дуго, него и да ће се ствари даље погоршавати.

Магазин Vice подсетио је Американце да је то прорекао Петар Валентинович Турчин, професор Универзитета у Конектикату, специјалиста за математичко моделовање социокултурне динамике, а да је рођен у Чељабинску.

Магазин наглашава да је управо он америчким новинарима 2012. године објаснио да је „арапско пролеће“ (које медији доживљавају са одушевљењем) лаки дечији доручак у поређењу са оним што ће се почети дешавати у САД-у 2020-те године.Ево: Америка букти, а новинари су схватили да професор није лудак, већ пророк.

Професор Турчин у интервјуима које даје упозорава да унутарелитни сукоби обично трају прилично дуго – од пет до 15 година.

Наглашава да уопште није срећан и задовољан што се његово предвиђање обистинило:

„Као научник, осећам се рехабилитовано, али сам Американац који ће морати да живи у овим тешким временима“.

Истраживање утицајне америчке социолошке службе Расмусен показало је да „34 одсто вероватних гласача у Сједињеним Државама (то јест политички активних грађана) верује да ће САД преживети други грађански рат“.

То је прилично висок проценат.

С обзиром на чињеницу да се наоружани Американци искрено мрзе и да се ти људи већ повремено сусрећу лицем у лице на америчким улицама, а да су њихове елите ангажоване на масовној дехуманизацији својих политичких противника и њихових обичних присталица – могло би се испоставити да се Турчинова прогноза и страхови трећине анкетираних Американаца заиста остварити наредних година.

(Факти)

KOMENTARI3 коментара

  1. milorad2 says:

    Ruše se spomenici onim američkim ličnostima koje su i STVARALE amerik i borile se za JEDANAKOST ,SLOBODU I BRATSTVO medju ljudima, ruše se simboli PROGRESIVNE REVOLUCIJE protiv klera, plemstva i robovlasnika i upravo je to vidljivo i indikativno KO i ŠTA vodi "pokret" "crni životi vrede" .Vrlo je zanimljivo da je NACISTIČKA ekipa potpuno uspela da iskrivi prizmu onog što je STVARNOST u americi kod svojih "pristalica" (u stvari plaćeni ulični smradovi i zaludjeni "levičarski" idioti i narkomani a najludje je da ih crni podržavaju, alo NACISTI I CRNCI, ovde je neko i lud u glup izgleda).Mi imamo NACISTIČKI državni udar na DELU U USA, i nisu džabe vodeći naci intelektualci posle pada trećeg rajha zaključili da će 4 rajh morati da prvo obezbedi vodjstvo u americi, da bi uspeo da vlada SVETOM.Mislim da smo svedoci urpravo takvog otvorenog pokušaja DANAS.

  2. evandjelist says:

    Ukoliko je čovek zadovoljan svojim stanjem svejedno da li je rob ili nije, čovek je uvek nekom rob, možda u braku, prijateljstvu, firmi, porodici pa ipak ne divlja ovako, ovo se dešava zbog osećaja bede, siromaštva ne ispunjenog sna za uspehom pa naravno i uvreda i maltretiranja u društvu, ali Sveto Pismo jasno govori o takvoj situaciji; "Budući rob u telu, i dalje ste slobodan u Hristu da činite volju Božiju, a ukoliko ste slobodnjak imajte na umu da ste rob Hristov jer vas je otkupio i skupo platio." Ovo govori sveti apostol Pavle, dakle o čemu mi pričamo, svet je surovo mesto vladaju korumpirani a mi i ne treba da budemo deo ovog grešnog sveta. Treba da smo zadovoljni onim što imamo i da budemo svesni naše vere koja je spasenje za život večni. Zar je to sad bitno ko nas i kako tretira, kada sve to ima previše duboke korene u prošlosti, i mi ćemo to sada da ispravimo nasiljem?

  3. Cp6a says:

    Уопште ми није јасно зашто је толики проблем што се руше споменици. Америка не треба да гледа у прошлост и митове, то је спутава, него у будућност. Прошлост се не маже на хлеб и не сипа у Фергусон, хе, хе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u