У АМЕРИЦИ СЕ СПРЕМА ПОЛИТИЧКИ ЗЕМЉОТРЕС! Трамп има доказе против Бајдена!

U AMERICI SE SPREMA POLITIČKI ZEMLJOTRES! Tramp ima dokaze protiv Bajdena!

11 aprila 2020

Autor: Ivan DANILOV

NOĆNA mora Volstrita i jedini američki predsednički kandidat koji je medeni mesec proveo u Sovjetskom Savezu – Berni Sanders – odustao je od dalje izborne trke.

Preostalo je zato još samo nekoliko formalnosti pa da i zvanično bude objavljeno da će se u novembru za položaj predsednika SAD boriti Donald Tramp i Džo Bajden.Nažalost, Bajden je po anketama nešto ispred Trampa u istraživanjima javnog mnjenja – i ima neke šanse za pobedu, posebno zbog problema koje Trampova administracija ima sa epidemijom i ekonomskom krizom.

Ako ovaj kandidat američke „duboke države“ (Bajden) pobedi na izborima (pa za potpredsednika SAD uzme Hilari Klinton), ona bi bila stvarni šef države, pa bi odnosi SAD i Rusije postali još gori nego što su sada. „Sankcije iz pakla“ protiv Rusije (bez obzira na posledice po Sjedinjene Države) bile bi gotovo prvi dekret novog predsednika.

Ipak, bilo bi nekorektno unapred proglasiti Bajdena pobednikom. Za to postoji nekoliko ozbiljnih razloga.

Američki sociolozi su – analizirajući izbore iz 2016-te – došli su do zaključka:

„Čak 12 odsto Sandersovih simpetizera glasalo je za Trampa“.

Prema anketi američke televizije ABC i lista Washington Post, „ako bivši potpredsednik Džo Bajden bude kandidat demokrata za predsednika SAD, 15 odsto pristalica senatora Sandersa glasaće za reizbor Donalda Trampa“.

Ovo znači da će više Sandersovih pristalica preći na Trampovu stranu nego 2016. godine.

Trump ima šansu da iskoristi činjenicu da je američko društvo u doba krize gotovo uvek sklono da podrži trenutnog lidera zemlje.

Osim toga, omiljeni kandidat „duboke države“ (Bajden) povremeno funkcioniše na ivici staračke dementnosti.

Čak i u trenucima daje svoj maksimum, kao za vreme poslednje rasprave sa Sandersom, deo biračkog tela je sklon da to pripiše „medicinskom dopingu“. A ni to ne poboljšava Bajdenove izborne šanse.

I sam Tramp je – nakon što je Sanders izašao iz izborne trke – iskoristio priliku da saopšti da protiv Bajdena postoje kompromitujući dokazi koji su su toliko grozni da je Barak Obama (za čije vladavine je Bajden bio potpredsednik) odbio da ga podrži kao kandidata za predsednika SAD.

Političko onlajn izdanje The Hill citiralo je ovu aluzivnu izjavu američkog predsednika: „Iznenađuje me što predsednik Obama nije podržao Slipija Džoa (nadimak koji je Trump smislio za Bajdena). To se jednostavno nije dogodilo. Kada će se to dogoditi? <… > On (Obama) zna ono što vi ne znate. Mislim da ja znam (šta je to). Ali, vi ne znate. “

Ako Tramp ne blefira i ako su brojne glasine o specifičnom ponašanju Džoa Bajdena (koje nije uvek u skladu sa javnim moralnim standardima) istinite, onda se njegov trijumf na jesenjim izborima jednostavno neće dogoditi. Umesto toga ceo svet će ponovo biti užasnut i zgađen saznanjem kakvi se ljudi uspinju bezmalo na sam vrh američke piramide vlasti.

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad2 says:

  kandidatura joe bidena je poslednji obrok blata koji je ekipa koja stoji iza njega servirala ameriknacima.Mnogima je jasno da je sanders realno bio izbor biračke baze demokrata a da je joe nametnut od strane par krupnih magnata koji POSEDUJU demokratsku stranku.Oni u stvari nemaju izbora , morali su da gurnu joe-a u trku ,makar i na silu, bez obzira na njegovo loše mentalno stanje, bez obzira na mišljenje birača,morali su to da urade po svaku cenu jer ako im tramp ostane još 4 god. predsednik, oni mogu samo da BEŽE iz USA i biden je poslednji koji je iz te družine duboke države čovek od poverenja i čovek koji može da se kontroliše iz pozadine jer ima tonu putera na galvi(minimu 4 KRIVIČNA dela i još ko zna koliko poreskih i ostalih prekršaja).Sve je ovo ipak uzalud jer IZBORA NEĆE NI BITI A BIDEN NEĆE POŽIVETI NI DO TREMINA ZA IZORE PA NEĆE TO NI ZNATI.TRAMP ĆE BITI PRINUDJEN DA UVEDE VANREDNO STANJE U USA A SITUACIJU POSLE TOGA VIŠE NIKO NE MOŽE DA PREDVIDI JER EKIPA KOJA SADA GURA BIDENA VIŠE NEĆE NI RAZMIŠLJATI O IZBORIMA VEĆ O DRŽAVNOM UDARU I ORUŽANIM NAČINIMA SPROVODJENJA TOGA.AMERIKA SE NALAZI PRE SUDBONOSNIM DANIMA A OVA KORONA SAMO UBRZAVA I ZAKUVAVA SITUACIJU DO USIJANJA.Mislim da će pokušati da obore trampa nasilno uz optužbe da je on krivac za ekonomski slom koji tamo nailazi, ako se stvari otmu kontroli u americi s obzirom na sistem i način uprave koji tamo postoji(bolje reći ne postoji) americi preti katastrofalni SLOM, gori od propasti koja je snašla sovjetski savez sa svim posledicama i slikama veoma sličnim slikama iz jeljcinovog SSSR..Putin je jedva zaustavio imploziju te države, pitanje je da li u USA uopšte postoji organizacija i čovek kao putin, jer njihove obaveštajne službe nisu centralizovane kao što je GRU ili KGB i oni će se medjusobno boriti za vlast i unutar samih agencija i izmedju agencija što u SSSR nije bio slučaj(sem unutrašnjih borbi za moć direktne konfrontacije obaveštajnih sektora tamo nije bilo).Sve je sada na klackalici videćemo šta će biti. Do jeseni će biti jasno kojim putem je ova kriza krenula ali prognoze su LOŠE, mislim da je scenario koji sam gore napisao VRLO izvestan razvoj dogadjaja.

  • Istina says:

   Razpad je neizvestan, sledi kolaps USA država, Amerika se razpada na 4 dela tj. Savez sa 13 država koje će biti finacijski, oružano, rasno uperene jedne prema drugima. Nije tajna da se USA ne bave svojim stanovništvom i zdravstvom već decenijama, ujedno nije ni tajna da Evropski savezniki USA žele što slabiju i nedominantniju USA, zbog prekoračivanja vlastitih ovlaščenja, saradnje sa teroristima, nasilnog smenjivanja vlada i državnika, korupcije, elitne prostitucije, droge i prodaje oružja, sada jim već dolazi bumarang koji su slali po zemljama gde su činili nered i ratove. Sledi bolno satiranje dolara i još bolniji rat izmedju rasa u Americi, da stvar bude još ozbiljnija dodatak sa koronom dolazi na 1 mesto. Niko jim ne želi zlo, bili su najperspektivniji kontinent od 50-90 godina 20 veka ali dalje se nemože i otkriće se uskoro i zašto. Zemlja koja je uništila 100 milijona indijanaca i koja se naselila zatvorenicima nemože da bude prespektiva za ceo svet. Gledajući uništavanja nežaleći druge narode sada jim se polako ali SIGURNO približava nestanak koji nisu ni svestni. Zato neka jim je sa srećom. Uskoro će crven čovek dokazati da je bio u pravu ali ga zatvorenik ubi...

  • persida says:

   Amerika se definitivno raspada na manje drzavice, pucanje uskoro pocinje. Opet ce za sve biti kriv neko drugi, Putin, na primer.

 2. M says:

  Ako Tramp pobijedi,neće stati samo na Bajdenu!Nego će pokušati i dalje,dublje!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *