У АМЕРИЦИ УХАПШЕН ПОЗНАТИ ХЕМИЧАР, многи тврде да је он створио КОРОНАВИРУС

U AMERICI UHAPŠEN POZNATI HEMIČAR, mnogi tvrde da je on stvorio KORONAVIRUS

8 aprila 2020

U SJEDINJENIM Državama je uhapšen dr Čarls Liber, šef Odeljenja za hemiju i hemijsku biologiju na Harvardskom univerzitetu.

Objavljeno da da su mu se lisice našle na rukama zbog prikrivanje primanja novca od Kine i špijunaže.

Odmah su krenule i tvrdnje – doduše, zasad samo po medijima i društvenim mrežama – da je Liber umešan u veštačko stvaranje novog koronavirusa koji je „teroriše svet“.Međutim, optužba protiv Libera za saradnju s Kinom, koju je skrivao od američkih vlasti, podignuta je još 28. januara 2020. godine.

Liberu je pripisano da je od Kine tajno mesečno primao 50 hiljada dolara, da prikrio životne troškove vredne milion kineskih juana, koje je Kina takođe nadoknadila.

Što je posebno indikativno, Liber je optužen da je primio 1,5 miliona dolara za stvaranje istraživačke laboratorije na Univerzitetu u velikom kineskom gradu Vuhanu, iz kojeg je epidemija krenula.

Liber je iz Filadelfije. Ima 60 godina.

Diplomirao na Franklin i Maršal Koledžu. Bio je na doktorskim studijama na Stanfordu, gde je 1985. doktorirao iz hemije.

Od 1991. godine je profesor na Univerzitetu Harvard. Ovde 2015. godine postao je šef katedre za hemiju i hemijsku biologiju.

Liber je član Američke akademije umetnosti i nauka i ko-urednik je naučne publikacije „Nano Letters“.

Više od 400 njegovih radova objavljeno je u časopisima sa recenzijom. On je još 2011. godine bio među dvadeset naj citiranijih savremenih hemičara.

U njegovom dosijeu kod FBI navodi se da je on 2011-te postao „strateški naučnik“ na Tehničkom univerzitetu u Vuhanu, a da o tome nije obavestio svoj matični Harvardski univerzitet.

Liber je u Kini bio ugovorni učesnik „Plana hiljadu talenata“, grant-programa koji naučnicima obezbeđuje „impresivna sredstva“ iz fondova za razvoj kineske nauke.

Nakon što je Ministarstvo pravde objavilo optužbe protiv Čarlsa Libera i dvojice kineska državljana, `šutiranja lopte` su se poduhvatili američki mediji.Pre dva dana je lansirana tvrdnja da je Liber učestvovao u stvaranju Covid-19.

Tačnije: da je taj virus polod Liberovih tajnih istraživanja u Vuhanu.

Liber je te optužbe odbacio.

Više američkih naučnika je istupilo sa izjavama da korona virus nije napravljen veštački. Dakle: ni u Sjedinjenim Državama ni u Kini.

Nekima bi, nema sumnje, odgovaralo da je korona virus veštački, da je napravljen u Kini i odatle „pušten po svetu“. Pa makar mu `otac` bio Amerikanac.

Takvima su dovoljna potvrda optužbe protiv Libera za „izdaju države“ (SAD) i špijunažu u korist Kine.

KOMENTARI5 komentara

 1. milorad2 says:

  Izgleda da je virus ipak iz amerike.Izgleda da je ovaj čovek uhapšen zato što je ZNAO da se razmatra ili čak sprema biološki napad na kinu i verovatno je to i razlog njegove saradnje sa kineskim vlastima.U pitanju je etički i moralni potez vrhunskog naučnika i verovatno je to i JEDINI razlog njegovog hapšenja i optužbe za špijunažu. Čovek jednostavno nije hteo i mogao da dopusti da kina ostane nemoćna pred mogućim biloškim napadom iz USA.Ne verujem da su pare motiv jer u krugovima vrhunskih naučnika njegovih godina to izvesno u 90% slučajeva nije motiv.Vrelo verovatno mu se sada stavlja na teret kršenje sankcija prema kini jer i sama saradnja sa kinezima je u americi krivično delo po diskreciji vlasti koja odlučuje ko je kriv a ko ne bez objašnjenja i dokaza.Oni su SIGURNO znali za njegov rad sa kinezima dosada to nije moglo da se sakrije, verovatno mu je dozvoljno prećutno to ali ono što nisu mogli da očekuju da će on uraditi je upravo ono što je spaslo kineze od mnogo gore situacije sa ovim virusom i verovatno e zato sada i uhapšen, 100 % će mu nać neku "administrativnu grešku" koja znači kršenje sankcija i time je KRIV.Ovo hapšenje je opasan obrt u celoj ovoj korona priči ovo sada dobija mnogo mračne i opasne dimenzije daleko opasnije od kovida i svega ovoga sada.Izgleda da anam preti RAT veliki RAT oi da to samo što nije buknulo.

  • Cp6a says:

   Auuu Milorade, da si režiser, namlatio bi se para.

 2. padre says:

  Mnogo ljudi mnogo zna!

 3. Kosovac says:

  Znači, opet Harvardski Univerzitet.

 4. zaliv says:

  Preko ovog coveka udaraju na Kinu, covek nema veze sa ovim virusom! Ovaj covek je uhapsen odavno a tek sad se pumpa vesto o ovome, sve je to politika i to mUSAva!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *