У БОСНУ долази 40 британских специјалаца! ЕВО ШТА ИМ ЈЕ ЗАДАТАК

U BOSNU dolazi 40 britanskih specijalaca! EVO ŠTA IM JE ZADATAK

14 juna 2018

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da u Bosnu i Hercegovinu dolazi 40 britanskih obavještajaca zamaskiranih u vojnu jedinicu, čiji će zadatak biti da prisluškuju, prate i prave informacije za medije i pitao da li je Predsedništvo BiH upoznato o zahtevu za pojačanje komande EUFOR.

„Ovde ulaze ljudi tog kalibra, znači obaveštajci, kamuflirani u vojnike koji će raditi na prisluškivanjima, praćenjima i stvaranjima informacija i verovatno servisiranja tih informacija medijima“, rekao je Dodik RTRS.Pojedinci iz RS neopravdano minimiziraju dolazak britanskih vojnika, rekao je Dodik povodom izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića medijima da vlast u RS nepotrebno diže galamu.

Prema rečima Dosika, strani obavještajci nisu potrebni tom entitetu i postavio upitanje da li je Predsedništvo BiH upoznato o zahtevu za pojačanje komande EUFOR.

„Niko se ne boji, ne bojimo se ni mi, ali kako je moguće da član Predsjedništva može da kaže da je to u redu. To definitivno nije u redu. Republika Srpska to odbija“, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je očigledno to deo atmosfere pokušaja da se obezbiedi da Ivanić i ostali prođu na zajednički nivo (na izborima).

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *