У БОСНУ долази 40 британских специјалаца! ЕВО ШТА ИМ ЈЕ ЗАДАТАК

У БОСНУ долази 40 британских специјалаца! ЕВО ШТА ИМ ЈЕ ЗАДАТАК

14 јуна 2018

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да у Босну и Херцеговину долази 40 британских обавјештајаца замаскираних у војну јединицу, чији ће задатак бити да прислушкују, прате и праве информације за медије и питао да ли је Председништво БиХ упознато о захтеву за појачање команде ЕУФОР.

„Овде улазе људи тог калибра, значи обавештајци, камуфлирани у војнике који ће радити на прислушкивањима, праћењима и стварањима информација и вероватно сервисирања тих информација медијима“, рекао је Додик РТРС.Појединци из РС неоправдано минимизирају долазак британских војника, рекао је Додик поводом изјаве српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића медијима да власт у РС непотребно диже галаму.

Према речима Досика, страни обавјештајци нису потребни том ентитету и поставио упитање да ли је Председништво БиХ упознато о захтеву за појачање команде ЕУФОР.

„Нико се не боји, не бојимо се ни ми, али како је могуће да члан Предсједништва може да каже да је то у реду. То дефинитивно није у реду. Република Српска то одбија“, рекао је Додик.

Додик је рекао да је очигледно то део атмосфере покушаја да се обезбиеди да Иванић и остали прођу на заједнички ниво (на изборима).

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u