У БРИТАНСКОМ ПАРЛАМЕНТУ расправљали –хоће ли Русија употребити нуклеарно оружје против NATO

U BRITANSKOM PARLAMENTU raspravljali –hoće li Rusija upotrebiti nuklearno oružje protiv NATO

20 aprila 2018

BRITANCI – oni vladajući – prave rusofobiju od čega stignu, a onda se sami plaše svojih strašila.

U komitetu Doma opština za odbranu organizovali su slušanje na temu: može li Rusija u hipotetičkom lokalnom konfliktu sa NATO upotrebiti nuklearno oružje?

Ni manje, ni više.

Šef komiteta Džulijan Luis otvorio je raspravu pitanjem:

„Kako treba da shvatimo razmišljanja u Rusiji o nukearnom oružju kao instrumentu eskalacije ili deeskalacije. Da li je to deo propagande ili oni ozbiljno razmatraju mogućnost upotrebe manjih nuklearnih projektila nakon što osvoje neku teritoriju“.

Luis nije ni pokušao da objasni otkud mu takva interpretacija ruske „nuklearne politike“.

Vojni analitičar iz britanskog Kraljevskog instituta odbrambenih istraživanja Džastin Bronk izneo je pretpostavku da će Moskva želeti da izbegne širenje sukoba i da ruske vlasti radi toga mogu početi da prete nuklearnim oružjem ili čak i da upotrebe nuklearne bombe „snage manje od jedne kilotone“.

Bronk je istovremeno izneo uverenje da Moskva nikada neće poći na konflikt sa NATO jer bi u tom sukobu „neizbežno bila poražena zbog superiornosti u industrijskim i ljudskim resursima“.

On matra da bi raat između Rusije i NATO potrajao nekoliko nedelja i da bi Moskva u njemu pokušala da brzo postigne željeni cilja, a da bi se onda `ukopala radi prelaska u odbranu`.

Upravo to, procenjuje Bronk, povećava rizik nuklearnog konflikta sa korišćenjem bombi koje ruše cele gradove.

U raspravi se čulo da je problem Britanije što je njeno nuklearno oružje uglavnom na interkontinentalnim raketama.

Sjedinjene Države uveliko rade na visokopreciznom taktičkom nuklearnom oružju.

Rusiju brine što se uz njene granice mogu pojaviti američki bombarderi V-21 i lovci F-35 koji mogu da nose takve bombe.

KOMENTARI9 komentara

 1. Dean says:

  Američki dolar i njihova ekonomija je pred kolapsom zato je treči svetski rat neizbježan.

 2. M says:

  Rusija ako je pametna će na ugrozu USA-Zapada odgovoriti A-ratom,zasad samo po Blistoku i Istočnoj Europi,a ako treba i šire,jer tako komotno i pobjednički odmiče ugrozu s svojih granica,dok u konvencionalnom ratu gubi!A na svaki napad(konvencionalni ili Atomski)na tlo Rusije,ako bude pametna,onda će uvijek još jače A-odgovoriti po odgovornima(ma tko to bio,jer su oni uvezani),pa će i totalni idioti odustati od toga da direktno napadaju Rusiju,makar i komandoskim grupama,a kamo li A-oružjem!Pa će tako Rusija u prvoj rundi sačuvati svoje resurse,pobijediti,i to sve komotno po sebe!A Europu i Blistok će zapljusnuti izbjeglice,nevolje itd.,pa će biti manja opasnost za Rusiju!A USA daleko s otežanom logistikom!Pa ulazak u drugu rundu dugoročnog iscrpljujućeg rata!Pri čemu u toj rundi Rusija vjerovatno neće biti sama,nego ojačana i saveznicima koji bi joj se u tom slučaju pridružili!Takav scenario ja vidim kao spasonosni za Rusiju,pa ga vjerovatno vide i neki odgovorni u Rusiji,i ako ga nametnu,onda će Rusija krenuti tim putem,i to prva,iznenada,naglo!Inače će zakasniti,biti okružena,napadnuta,uništena,konvencionalno i Atomski!Ono što je opasno u svemu tome je USA-Zapadna agresivna politika koja ugrožava Rusiju i tjera je ili da bude poražena,ili da se brani,konvencionalno pa da izgubi,ili Atomski pa da pobijedi i to komotno i lako za sebe!A pošto i u Rusiji ima pametnih i odgovornih,to je mogućnost navedenog scenarija Ruskog iznenadnog A-napada(rata)na Blistok-Istočnu Europu-REALNA I VJEROVATNA!!!A što odgovorni USA-Zapadni glavonje-idioti ne shvaćaju ili ne vjeruju(svejedno)ili misle preživjeti u svojim bunkerima i odatle nakon svega ispuzati i svojim zlatnim rezervama itd.(skrivenim tehnološkim projektima itd.),sačuvanom industrijom USA(jer ni USA nitko neće gađati ako ne mora)preuzetidevastiran,depopuliziran,taman po njihovoj mjeri svijet!Daklen hoću reći(i zato i pišem po WEB-u),da je zbog agresivne politike USA-Zapada,Atomski rat na Blistoku i Istočnoj Europi -VJEROVATAN

 3. M says:

  ...a za Rusiju će i druga runda,dugi iscrpljujući rat,biti teška,jer će USA imati sačuvanu industriju i naučno tehnološki bazu,a vjerovatno i superiorne naučno tehnološke projekte.Jer onaj koji prvi napravi veliki odlučujući proboj u naučno tehnološkoj sferi i realizira ga,taj će dobiti i rat i Absolutno Gospodstvo nad svijetom.A USA-multinacionalni glavonje igraju upravo na tu kartu.Jer izgleda posjeduju superiorna znanja,da sada ne ulazim u problematiku odakle im.A čuvali su u tajnosti to sve do momenta tehničke izvedivosti toga u depopuliziranom svijetu.Sve je to njihov projekt.A ovo moj.

  • Kiki says:

   Prva runda,druga runda... Ako Rusija dodje u takvu situaciju , po meni, dovoljno je da ispali par Sarmata na pravu lokaciju i Severna Amerika je prošlost,istorija... Jelouston ako im "aktiviraju", nema života a kamoli industrije...

 4. Velika Metla says:

  "......nakon što osvoje neku teritoriju“. Hahahahahahahaha...................,šta će jadna Rusija ima malo teritorije pa joj treba još! Hahahahahahahaha............! Ovu bljuvotinu mogu samo graDžani zapada,ddeeebili,da progutaju! Potopiti ostrvo zla,sa sve stanovništvom!

 5. goran says:

  Britanci su pedofilska nacija, vreme je da ih neko nauci pameti.

  • Patriota says:

   Navodno ce otan-nato pobediti Rusku Federaciju za nekoliko nedelja.Alo bre niste mogli 100 put manju Srbiju da pobedite za 2 meseca.Blizi se kraj usamerickoj imperiji

 6. M says:

  @-Kiki,tko ispali A-oružje na USA,gotov je,spržen najmanje u istoj mjeri,a vjerovatno više!Ako je Rusija pametna,onda to vrijedi i za nju!A u tom slučaju to vrijedi za obje u mjeri u kojoj prežive prvi udar!Danas bi to bilo u velikoj mjeri jer bi odgovorili još dok su rakete u zraku!Ali sutra kad budu hipersonične rakete itd...?!Iako i u tom slučaju imaju podmornice,a USA i dislocirane baze itd.,za odgovoriti s tim,a već jedna podmornica ili brod-mogu A-oružjem uništiti jednu državu do pepela!USA je za dva srušena nebodera srušila cijelu Sj.Afriku(Afganistan,Irak,Libiju,Siriju),a na A-udar po teritoriju USA,bi uništili pola svijeta u pola sata!Rusiji je jedini izlaz da i sama dođe do tog nivoa razmišljanja-djelovanja,ili je gotova!

 7. slobo says:

  M To sto ti kazes srusili zbog dva nebodera je glupost .Oni su srusili ta dva nebodera da zamazu oci budalama .Amerika ne moze sprzit Rusiju kao prvo koliko Rusija moze da sprzi Ameriku .Razlog svima poznat .Rusija je ogromna teritorija .Sarmat nosi do Deset bojevih glava koje se samostalno navode .Znaci samo Dva sarmata ako prodje Americi je I to previse jer jedan je dovoljan .Ali to ovi na zapadu nevjeruju I ne zele da vjeruju .Kazu antiraketni stit .Huti ispaljuju Nekakve stare rakete (KANTE ) koje lete preko Patriota da ih ovaj nije ni primjetio a kamoli presreo I unistio.Tako mani me se njihove tehnologije I gluposti .Samo reklama I marketing da zaradjuju of budala koje vjeruju u to ne dokazano oruzje .A tek sta ce sada kad su Patriot rakete dosle u Moskvu ,sada ce I'm ruski inzenjeri naci caku pomocu koje ce te iste rakete da preusmjere tamo gdje Rusi hoce da udaraju tj na one koji ih ispaljuju .Smijesno jel da ali moguce .Ruska skola je cudo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *