У БУНДЕСТАГУ СЕ ЧУЛО: Русију треба позвати у НАТО

U BUNDESTAGU SE ČULO: Rusiju treba pozvati u NATO

16 jula 2020

Treba ponovo razgovarati o ulasku Rusije u NATO, o čemu se ozbiljno razgovaralo devedesetih godina, izjavio je član nemačkog Bundestaga iz vladajuće partije CDU Kristian Šmidt.

„Već 30 godina sam na različitim političkim funkcijama. Čini mi se da prošli gradonačelnik Moskve (Jurij) Luškov, ako se ne varam, nije u svoje vreme isključio mogućnost ulaska Rusije u NATO. O tome se ozbiljno razgovaralo. Zatim je bio potpisan Osnovni akt Rusija-NATO. O tome opet treba razgovarati“, rekao je Šmidt na VI omladinskom forumu „Postdamski susreti“.Prema rečima nemačkog političara, čitava arhitektura bezbednosti koja je stvorena 1975. godine u Evropi je uništena.

„Mi smo pustili da se uruši. To i utiče na nas. Sada treba zajedno da vidimo kako da izgradimo arhitekturu bezbednosti posle Helsinkija (Sastanak o bezbednosti i saradnji u Evropi u Helsinkiju 1. avgusta 1975. godine). Još uvek su nam potrebni mehanizmi razoružanja, kontrola naoružanja i ravnoteža oružanih snaga. Mislim da će razgovori o tome biti korisni za Evropu. Evropa treba u njoj da ima važnu ulogu“, naglasio je član nemačkog parlamenta.

Šmidt je od 2014. godine do 2018. godine bio na čelu Ministarstva poljoprivrede, a od 2017-2018. godine ministar saobraćaja i digitalne infrastrukture.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad2 says:

    ovi su poludeli zbog kineza u NATO,ali taktika je providna. Rusija će da udje u nato kad udju i marsovci u tu "odbrambenu" alijansu:)Što se pre promeni SASTAV ovakvog bundestaga koji sada ima namanje 50% američkih špijuna, spavača i indirektnih pomagača to će pre nemačka da bude ponovo SLOBODNA država.Mislim da je skidanje OKUPACIJE sa nemačke jedini spas za evrppu i evropske vrednosti koje su upravo ovi isti smradovi engleskog govvornog područja sa atlantika preko hitlera i krenuli da uništavaju.Evropa je u opasnosti i čitav taj način života i evropskih vrednosti i tradicija se NEMILOSRDNO napada po čitavom svetu upravo organizovanom kampanjom iz LONDONA .Albion bi najsrećniji bio kada bi cela evropa bila kao rastureni i zavadjeni balkan ili gomila državica polukolonijalnog trećeg sveta, to im je cilj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *