У БУНДЕСТАГУ ТРАЖЕ: Немачке трупе да напусте Косово!

U BUNDESTAGU TRAŽE: Nemačke trupe da napuste Kosovo!

15 maja 2020

Predstavnik Alternative za Nemačku Anton Frizen izjavio je da je Kosovo pseudo-država zasnovana na lažnim vestima, koje tamo traju već 21 godinu.

On je to izjavio na na redovnoj sednici nemačke skupštine na kojoj se raspravljalo o produženju misije Kfora na Kosovu.Kosovo je pseudo-država

Frizen je rekao da je razlog za intervenciju na Kosovu počeo jednom laži tadašnjeg saveznog ministra odbrane Rudolfa Šarpinga o srpskim koncetracionim logorima i iscrpljenim Albancima i ukazao na to da se to nije desilo i da bi zato odmah trebalo zaustaviti angažovanje kosovske misije, prenosi Tanjug.

„Operacija Potkovica, genocidna ludačka teorija o srpskim koncentracionim logorima i iscrpljenim kosovskim Albancima – sve to, naime, nikada nije postojalo. Rat na Kosovu zato nije bio ništa potrebniji od mera protiv korona virusa koje ograničavaju osnovna prava, a pritom i ugrožavaju ljudski život. Oba su zasnovana na lažnim vestima, s tim da lažne vesti na Kosovu traju već 21 godinu“, rekao je Frizen.

Prema njegovim rečima, u bajku mirnog, multikulturalnog, demokratskog Kosova ne veruju ni oni koji to u Bundestagu propagiraju.

„Kosovo je sada de fakto monoetnička država kojom vladaju ratni zločinci pod uticajem organizovanog kriminala, trgovine ljudima, organima i drogom. Građani Kosova drugi su najsiromašniji u Evropi. Zvanična stopa nezaposlenosti prošle godine je bila gotovo 26 posto, nezaposlenost mladih čak 50 odsto. O ovom NATO-EU protektoratu trenutno se priča isključivo zbog krize vlade. Ova novorođena pseudo-država trebalo bi da bude multietnička i multikulturna, ali to je samo san briselskih i berlinskih moćnih elita“, prenosi Kosovo onlajn reči nemačkog poslanika.

Prema njegovim rečima, realnost je takva da je od 1999. uništeno oko 150 crkava, manastira i drugih svetilišta, više od 10.000 ikona je oskrnavljeno i ukradeno, a Srpska pravoslavna crkva mora da se izbori za opstanak na prostoru svoje istorijske kolevke.

On je naveo i da su „21 godinu nakon početka operacije na Kosovu nemački poreski obveznici potrošili više od 464 miliona evra za propalu mafijašku državu“ ne računajući tu troškove nemačkog Ministarstva odbrane, koji se, kako je naveo, čuvaju u tajnosti.

Frizen smatra da bi Berlin, umesto da se upušta u laži, „trebalo da radi na razmeni teritorija između Srbije i Kosova, kako bi Srbi na severu Kosova bili zaštićeni unutar srpske države, a neka nestabilna albanska područja na jugu Srbije, bila stabilizovana integracijom u Kosovo“.

„Fejk njuz i bajke ovde ne pomažu. Naši građani mogu da podnesu istinu. Zato sam za to da se odmah obustavi misija na Kosovu“, zaključio je Frizen.

VIDEO:

(kosovoonline)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Penzioner says:

    Ulogu Informera u poslednje vreme sve više preuzima Kosovo onlajn. Samo je zlo što njegov dogovor sa Tačijem raskrinkava jedan od nezavisnih portala, navodeći "Dve godine unazad podela Kosova i Metohije, odnosno trampa nekoliko opština sa severa za Preševo, Podujevo i Medveđu, neke su od “genijalnih” opcija zamene našeg za naše. Kad god je javno postavljeno pitanje podele Kosova i Metohije Vučić je postajao neprijatan, čak besan". Šta ćeš, čoveku je pripala uloga rešavanja pitanja kosovskog problema na način koji je zagovarao Dobrica Ćosić. Samo u vreme vladavine Ćosića niko nije hteo da čuje za podelu dela sopstvene teritorije i taj "genijalac" je otišao u zaborav, kao što je i zaslužio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *