У ЦЕНТРУ ЗАГРЕБА НАПАДНУТ ПУПОВАЦ

U CENTRU ZAGREBA NAPADNUT PUPOVAC

28 septembra 2018

Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac napadnut je u centru Zagreba, navodi Srpsko narodno vijeće (SNV) u saopštenju za medije.

SNV u saopštenju navodi da je Pupovac u društvu Borisa Miloševića, predsednika kluba zastupnika SDSS-a u hrvatskom saboru, nakon završetka saborske sednice prolazio pokraj bistroa Amfora na zagrebačkoj pijaci Dolac i u jednom trenutku osetio udarac u desnu stranu tela.Pupovac je video da je pogođen pogođen većim i manjim ostacima hrane od kojih su se neki zadržali na njegovoj odeći, a neki, krupniji i krući, odbili su se o njegov vrat i ruke i rasuli po tlu, navodi se u saopštenju SNV-a.

Pupovac, navodi se u saopštenju SNV-a, prema jačini i preciznosti udarca, pretpostavlja da je hrana na njega bačena sa jednog od obližnjih stolova za kojima su sedili gosti restorana „Amfora“.

SNV navodi kako ovo nije prvi, ni verbalni ni fizički nasrtaj na Pupovca, ali je prvi koji je uključivao i jednog od njegovih najbližih saradnika Borisa Miloševića.

S obzirom na to da se napad dogodio pred velikim brojem ljudi i to na mestu na kojem se Pupovac i Milošević gotovo svakodnevno kreću, on u sebi sadrži ne samo bezobzirnost već i karakter potencijalno opasnog fizičkog napada na njih, navodi SNV.

Po tome kako je izveden, ovaj napad je za cilj imao otvoreno manifestovanje mržnje, javno poniženje i fizički nasrtaj na Milorada Pupovca i Borisa Miloševića, navodi SNV.

S obzirom na političku i medijsku kampanju koja se vodi duže vreme, a posebno proteklih nedelja protiv Pupovca i SDSS-a, ovaj napad ne treba nikog iznenaditi, jer ta je kampanja takva da ne podstiče ljude samo na mržnju već i na nasilje prema njemu i institucijama koje vodi, a time i prema narodu koji predstavlja, zaključuje se u saopštenju.

KOMENTARI11 komentara

 1. Kulak says:

  Atmosfera straha,šovinizma i mržnje u Zagrebu eskalirala je do neviđenih razmera,ali svejedno ludi milojko pantić navija za njih.Nažalost i novak đoković.

 2. Portopranco says:

  Ja se divim gospodinu Pupovcu.Biti javno deklarisani Srbin i živjeti u šovinističkoj rvackoj među ustaškim psima golema je hrabrost.

  • Biogradlija says:

   Ima li naivčina koji su od rvata očekivali nešto drugo?

   • Kulak says:

    Arsen Dedić je tamošnje stanje nazvao 'MINISTARSTVO STRAHA'.

  • Velika Metla says:

   Port,možda ti nije poznato da je ovaj Srbin u koaliciji sa "hdz"! Zar bi iole svestan čovek,Srbin,posle svega šta je taj "hdz" uradio bio u koaliciji s njima? Možeš li da zamisliš Jevreja da bude s švabama u koaliciji?

  • Kulak says:

   On je Srbin.Neko mora predstavljati Srbe tamo.Znam da mu nije lako jer je Zagreb bio i ostao epicentar klerofašizma i šovinizma sa kojim ništa nije uporedivo.

 3. Karital says:

  Možda su ćevapi bili otrovni?Od ovog slučaja bi jugokomunisti i velikosrbi mogli napraviti veći zločin od Ovčare.

  • Velika Metla says:

   K,od ovce,kad pomeneš "jugokomunjare" ustani i pokloni se,jer da vam njih nije bilo ne bi ste ni postojali danas! A to što bi eventualno i postojalo od vas bilo bi pod vlasnicima štala kojime ste služili uvek i UVEK ćete im služiti!

   • Karital says:

    Malo morgen!Možda je atentat na Pupovca izvršio i jugokomunista, iz razloga što vodi srbe u koaliciju sa strankom koja bi popila iste u jednoj čaši vode.

 4. Z says:

  Ja sam Srbin iz Zagreba i nije mi jasno koga on prestavlja...nas 50...ili ko zna koliko jer ja Srbina nisam upoznao a da nije postao Hrvat, nikad...a Pupovac im služi da mogu i dalje govorit da Srbi haraju hrvatskom.....ja bi na njegovom mjestu batalio taj svoj status i otisao zivjet negdje na miru

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *