У ДРЖАВИ ЊУЈОРК ПРОГЛАШЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ

У ДРЖАВИ ЊУЈОРК ПРОГЛАШЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ

7 јула 2021

ГУВЕРНЕР америчке државе Њујорк Ендрју Куомо објавио је завођење ванредне ситуације (ЕС) због повећања броја убистава и рањавања са употребом ватреног оружја.„Данас проглашавам ванредно стање због све веће употребе ватреног оружја. Насиље ватреним оружјем довело је до кризе јавног здравља. Ова мера ће омогућити да се сви потребни ресурси и пажња усмере на решавање овог проблема“, нагласио је Куомо.

У Сједињеним Државама је 4. јула, на Дан независности, убијено безмало 150 људи.

Само у Њујорку је била 21 пуцњава са 26 жртава.

Озбиљни сукоби са оружјем догодили су се и у Чикагу, Даласу и Атланти.

Неколико америчких званичника изразило је забринутост да би пораст насиља у САД могао довести до „крвавог лета“.

Америчко удружење Архива насиља са оружјем, објавило је да се од 28. маја до 30. маја, у девет држава САД догодило најмање 12 масовних пуцњава. Тада је 11 људи убијено, а најмање 70 рањено.

Џо Бајден је 8. априла објавио да је у Сједињеним Државама у току „епидемија насиља“ уз употребу ватреног оружја и предложио предузимање низа мера за контролу продаје оружја.

Затражио је притом од Министарства правде да појача контролу над продајом оружја које се може саставити из појединачних делова који су у слободном промету.

Инсистирао је и на контроли промета стабилизатора који повећавају тачност пуцања из пиштоља.

KOMENTARI5 коментара

 1. Covid histery idiots says:

  Samo izludjujte ljude plandemijom pa ce pucati i na vas i vase u vasim kucama.

 2. Aco says:

  Nek se rokaju...neka im Crvena Zastava posalje donaciju😁

 3. Риста says:

  Већином читам да људи сматрају да ће Америка ући врло лако у интер ратно стање због огромне количине оружја које има народ. До данас то пролазило јер било некако добро и лепо али задњих година нешто се гадно мењало по народ и народ је вероватно бесан ко кер. И сад почиње разоружавање Американаца, али то није због здравственог стања народа, јер увек тако и било, него је због здравственог стања елите. Елита канда осетила неки потмули тутањ из народа а поготово из подземља, осетила да ће јој здравствено стање вероватно добити неке нападачке болести и почиње да уклања оружје. Мислим да је то у Америци немогуће а исто тако мислим да ће елита ипак савладати народ јер Американци нису научили да истрају у неким револуцијама без елите. Сами ни за дису нису, али ипак... Дошло време ДЕОБА! Кладим се на америчку елиту а мислим да уз војску која је још послушнија од народа и милицајаца који су једноставно увек уз елиту, можемо очеквати демократски тјенанмен а сиенен ће писати да су револуционари "нажалост" извршили масовно самоубиство и да ће мерички ново психолози сада то натенане тумачити демократском свету. То бре Америка. Сва западна штампа ће здушно повалити то објашење а остале демократске државе света су исувише велике сероње и...тако то!

 4. independent says:

  Cilj je razoruzati ljude.Bilo bi zanimljivo da Amerikanci kazu predsedniku da americka vojska previse puca po celom svetu i da joj treba ograniciti pristup oruzju i pojacati nadzor nad njom a kao krajnju meru oduzeti joj svo naoružanje.i eto mira na svetu.

 5. Đemo voli đem says:

  Genocid u domaćoj radinosti. Sam svoj majstor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u