U Egiptu se nalazi oko 1.500 srpskih turista

U Egiptu se nalazi oko 1.500 srpskih turista

15 avgusta 2013

egyptPosle proglašenja vanrednog stanja u Egiptu, u letovalištima je i dalje mirno, a izleti do piramida i Luksora su otkazani. Turistima koji tek treba da putuju, ukoliko budu želeli da odustanu, novac će biti vraćen ili će moći da izaberu novu destinaciju.

Prema rečima Aleskandra Seničića, direktora YUTA, turisti koji su na letovanju završiće svoj odmor prema planu, bez obzira na proglašeno vanredno stanje, naravno u skladu sa bezbednosnom procenom.

„Naših turista trenutno ima oko 1.500 zajedno sa oko 50.000 iz celog sveta. Nakon proglašenja vanrednog stanja u Egiptu, u skladu sa procenom rizika, biće organizovano njihovo vraćanje. Ukoliko njihova bezbednost ne bude ugrožena, oni će se vratiti prvim redovnim letom, po završetku letovanja. „

U protivnom biće organizovana evakuacija svih turista – kaže Aleksandar Seničić, direktor YUTA. Jelena Bisić, vodič u Egiptu agencije Ponte, kaže da su izleti do piramida od danas zabranjeni.

„Turisti su bezbedni. Ipak, izleti su otkazani, dok se sve aktivnosti u Hurgadi normalno odvijaju“, kaže Bisićeva.

Ambasador u Kairu Dragan Bisenić kaže da sa zvaničnim egipatskim institucijama i ambasadama drugih država razmenjuju informacije, a da se niko od naših građana nije obratio zbog ugrožene bezbednosti.

„Našim građanima smo non-stop na raspolaganju. Preporuke o putovanju koje je izdalo naše Ministarstvo spoljnih poslova i dalje su na snazi, a svakodnevno razmenjujemo saznanja o bezbednosti turista“, navodi Bisenić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *