„У ЕУ НЕМА МЕСТА ЗА АГРЕСОРЕ!“: Ердоган крши територијални интегритет Грчке и Кипра, две чланице!

„У ЕУ НЕМА МЕСТА ЗА АГРЕСОРЕ!“: Ердоган крши територијални интегритет Грчке и Кипра, две чланице!

22 априла 2021

Савез европских народњачких партија (ЕПП) објавио је нови стратешки документ који се тиче зближавања у односима ЕУ и Турске под насловом: „Нема места у ЕУ за агресоре“, док турски председник Ердоган провоцира Унију и удаљава своју државу од европских стандарда.Не може бити говора о зближавању односа ЕУ и Турске све док председник Ердоган и даље провоцира ЕУ и њене државе чланице и удаљава Турску од европских стандарда. То је порука коју ће ЕПП група послати гласајући у Парламентарном одбору за спољне послове о извештају који даје преглед односа између Анкаре и ЕУ, додаје се у саопштењу ЕПП.

„Нема сумње, односи ЕУ и Турске су на историјски најнижој тачки. Да би их поново изградили, биће потребно вратити поверење и поново проценити оквир односа. Јасно је да су приступни преговори у озбиљној опасности све док Турска одбија да спроведе реформе, подрива принципе владавине закона и основна права и крши територијални интегритет Грчке и Кипра, две државе чланице ЕУ. У ЕУ нема места за агресоре“, нагласио је Влад Нистор, члан Европског парламента, који је преговарао о Извештају у име групе ЕПП.

„Исто важи и за модернизацију Царинске уније. Ово би могао бити веома добар начин за Турску да своје стандарде усклади са европским у областима као што су услуге, јавне набавке или развој. Али модернизација мора бити повезана са демократским напретком, људским правима и основним слободама. Видећи недостатак политичке воље на страни турске владе, нећемо напредовати”, рекао је Нистор.

„ЕПП група ће у блиској будућности одржати интерну расправу како би редефинисала како види будуће односе са овом суседном државом“, закључио је он.

(Курир)

KOMENTARI4 коментара

  1. Pingback: „U EU NEMA MESTA ZA AGRESORE!“: Erdogan krši teritorijalni integritet Grčke i Kipra, dve članice! – Prava istina o svemu

  2. E.Lirsch says:

    I tamo sede sve akrep do akrepa. Pukli su dibiduz. Kome oni prete vise a ni sami ne znaju kud ce, kako ce i sa kim ce. Teski li budala majko mila. Hitler i Habzburg se povampirili vec poodavno. Sad cekaju (vrebaju) priliku. Ne znaju jadnici da TRECI PUT I BOG pomaze.

  3. Archelay says:

    Ukoliko nadlezni funkcioneri EU-n produze do daljeg da pricaju o stabilnosti ovih dve zemalja po pitanju Turske onda,po njihovomkatastaru,koji sadrzi dokumente jos od VI-om veku Turci,fino lepo,mogu da dokazu o kakvim drzavama i njhovih naroda je rec.Pa prema tome videce se kakva je struktura i politika te Unije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u