„У ЕУ НЕМА МЕСТА ЗА АГРЕСОРЕ!“: Ердоган крши територијални интегритет Грчке и Кипра, две чланице!

„U EU NEMA MESTA ZA AGRESORE!“: Erdogan krši teritorijalni integritet Grčke i Kipra, dve članice!

22 aprila 2021

Savez evropskih narodnjačkih partija (EPP) objavio je novi strateški dokument koji se tiče zbližavanja u odnosima EU i Turske pod naslovom: „Nema mesta u EU za agresore“, dok turski predsednik Erdogan provocira Uniju i udaljava svoju državu od evropskih standarda.Ne može biti govora o zbližavanju odnosa EU i Turske sve dok predsednik Erdogan i dalje provocira EU i njene države članice i udaljava Tursku od evropskih standarda. To je poruka koju će EPP grupa poslati glasajući u Parlamentarnom odboru za spoljne poslove o izveštaju koji daje pregled odnosa između Ankare i EU, dodaje se u saopštenju EPP.

„Nema sumnje, odnosi EU i Turske su na istorijski najnižoj tački. Da bi ih ponovo izgradili, biće potrebno vratiti poverenje i ponovo proceniti okvir odnosa. Jasno je da su pristupni pregovori u ozbiljnoj opasnosti sve dok Turska odbija da sprovede reforme, podriva principe vladavine zakona i osnovna prava i krši teritorijalni integritet Grčke i Kipra, dve države članice EU. U EU nema mesta za agresore“, naglasio je Vlad Nistor, član Evropskog parlamenta, koji je pregovarao o Izveštaju u ime grupe EPP.

„Isto važi i za modernizaciju Carinske unije. Ovo bi mogao biti veoma dobar način za Tursku da svoje standarde uskladi sa evropskim u oblastima kao što su usluge, javne nabavke ili razvoj. Ali modernizacija mora biti povezana sa demokratskim napretkom, ljudskim pravima i osnovnim slobodama. Videći nedostatak političke volje na strani turske vlade, nećemo napredovati”, rekao je Nistor.

„EPP grupa će u bliskoj budućnosti održati internu raspravu kako bi redefinisala kako vidi buduće odnose sa ovom susednom državom“, zaključio je on.

(Kurir)

KOMENTARI4 komentara

  1. Pingback: „U EU NEMA MESTA ZA AGRESORE!“: Erdogan krši teritorijalni integritet Grčke i Kipra, dve članice! – Prava istina o svemu

  2. E.Lirsch says:

    I tamo sede sve akrep do akrepa. Pukli su dibiduz. Kome oni prete vise a ni sami ne znaju kud ce, kako ce i sa kim ce. Teski li budala majko mila. Hitler i Habzburg se povampirili vec poodavno. Sad cekaju (vrebaju) priliku. Ne znaju jadnici da TRECI PUT I BOG pomaze.

  3. Kostakos says:

    Pa agresori su u EU. Krse teritorialni integritet srbije.

  4. Archelay says:

    Ukoliko nadlezni funkcioneri EU-n produze do daljeg da pricaju o stabilnosti ovih dve zemalja po pitanju Turske onda,po njihovomkatastaru,koji sadrzi dokumente jos od VI-om veku Turci,fino lepo,mogu da dokazu o kakvim drzavama i njhovih naroda je rec.Pa prema tome videce se kakva je struktura i politika te Unije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *