У ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ ХАОС због „про-израелске Урсуле“

U EVROPSKOJ UNIJI HAOS zbog „pro-izraelske Ursule“

21 oktobra 2023

Unutar EU raste nezadovoljstvo stavom šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen o sukobu u Pojasu Gaze, piše Politiko.

Prema pisanju publikacije, šef EK „razljutio je spoljnopolitički tim EU zanemarujući da pomene podršku bloka palestinskoj državnosti u svojim javnim govorima u vezi sa ratom između Izraela i Hamasa“.Oko 800 od 30.000 zaposlenih u Evropskoj komisiji napisalo je protestno pismo u znak da pokazuje neopravdanu pristrasnost protiv Izraela u sukobu.

„Posljednja kap koja je prelila čašu bio je govor Fon der Lajen u četvrtak na Institutu Hadson, kada je dala prednost pravu Izraela na samoodbranu nakon brutalnog napada Hamasa 7. oktobra i zanemarila da pomene rješenje o dvije države koje je centralno za evropsku poziciju“, piše Politiko.

U internom dopisu koji je poslat svom osoblju Komisije navodi se da se očekuje da će se oko 10.000 propalestinskih demonstranata okupiti ispred zgrada Evropske komisije između 12:00 i 18:00 u nedelju.

„Policija ne isključuje prisustvo agresivnih demonstranata“, navodi se u belešci.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad5 says:

    fon lajsna je glupa ko noć i samo grakće šta joj se kaže...ona ništa svoje nema ,nema ni stav povodom ovoga kao ni stav povodom bilo čega..tu je BAŠ zato što je ZABOLE BAŠ...uzima pare za lagan posao i nema šanse da će rizikovati bombu u lavabou od muslimanskih frakcija:)..ipak je dovoljno pametna da izbegne to...ZATO je rekla šta je rekla...posle će da laže šta su joj NAREDILI ali prvo SEBE da opere u nagorem,paranoičnom momentu gde se svako slovo računa---imaš glavu-nemaš glavu,sve posle toga je samo kamilica...mnogo je lukava na onaj pijačni seljački način...bravo lajsna opet si spasila suknjucu..moja preporuka je da ne drži više ponije na imanju, to privlači vukove i medvede:)i,uopšte,bi trebala da izbegava široke otvorene prostore....možda džihad previdi ali ovi za koje radi su baš besni...

  2. Miroslav says:

    Zlo koje dela u korist dobra. Čim vidimo "Fon" znamo da je poreklom iz doba kada su se Germani pripremali za velike ratove. Prema tome, pohvalno je da se politički estabilišment EU (čitaj Nemačke) javno određuje o geostrateškim ciljevima njihovog gospodara sa one strane Atlantika. To vam je kao kad "velika petorka" dolazi u Beograd zbog pregovora o Kosovu, a bilo bi dovoljno da dođe samo Eskobar, makar zbog uštede troškova i vremena Lajčaka i ostale vesele evropske bratije. Ne treba puno pameti da bi se moglo jasno raspoznati namera Izraelskog rukovodstva (ne i ukupnog jevrejskog naroda) da dođe do "konačnog rešenja" Palestinskog pitanja. A problem zapadne politike se ogleda u tome što u rešavanju ovako složenih i istorijski višesloijnih problema prilaze koristeći crno-belu tehniku, opredeljujući se unapred za svoje favorite koji odgovaraju NJIHOVIM geostrateškim interesima. S Obzirom na to kakvu smo golgotu preživeli od raspada Jugoslavije na ovamo, u svakoj njihovoj izjavi kada ih prevedemo na srpski lako možemo prepoznati loše prikrivene namere. Zato je dobro i kada kanadski parlament aplauzom pozdravlja ukrainskog nacistu i kada gđa Fon der zastupa interese izraelske (cionističke) interese. Istine radi.

  3. Velika Metla says:

    U potpunom medijskom mraku drže svoje eUroBske graDžane..., ali neka ih..., jednog jutra će ih Rusi probuditi. Kao i uvek ! -:))))))))))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *